Eurobank Direktna dobitnik priznanja za podršku kampanji "Spasimo hranu, spasimo humanost"

U Srbiji na granici apsolutnog siromaštva živi 6,9 odsto stanovništva, odnosno 446.000 ljudi, dok je čak petina populacije u riziku od siromaštva. Količine hrane koja se donira trenutno su nedovoljne, a poražava podatak da se, prema grubim procenama, u našoj zemlji svakog dana baci gotovo 2 miliona kilograma hrane. Na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Koalicije za dobročinstvo pre tri godine ustanovljen je Nacionalni dan davanja koji se sada već tradicionalno obeležava 9. oktobra. Ove godine je, simbolično, na taj dan Eurobank Direktna dobila priznanje za izuzetan doprinos kampanji "Spasimo hranu, spasimo humanost" i razvoj filantropije. Svetski trend je da se višak hrane donira bankama hrane i dobrotvornim organizacijama, jer se na taj način podržava ne samo borba protiv siromaštva, već se štite i životna sredina i prirodni resursi.

Foto: Promo

Eurobank Direktna je odgovoran akter lokalne zajednice u kojoj posluje i kontinuirano podržava projekte i inicijative usmerene na podršku socijalno ugroženom stanovništvu. Učešćem u kampanji "Spasimo hranu, spasimo humanost" Banka je doprinela povećanju donacija hrane za najugroženije i smanjenju bacanja hrane koja je još uvek bezbedna za ljudsku upotrebu. U cilju da dodatno doprinese rešavanju ovog velikog izazova i da podigne svest ljudi o značaju borbe protiv gladi, Banka je oslobodila naknade za uplatu donacija na namenski račun Srspkog filantropskog foruma. Pored toga, Banka je promovisala ovu humanu akciju na društvenim mrežama, ali i ustupila medijski prostor za promociju kampanje poput zakupa banera na portalima, brending pozicija u autobusima i slično.

Foto: Promo

Odgovornost prema zajednici u kojoj posluje integralni je deo strategije Eurobank Direktne, koja je od svog osnivanja kroz program "Investiramo u evropske vrednosti" uložila više od 4,8 miliona evra u obrazovanje, zdravstvo, ekologiju, kulturu i socijalnu inkluziju. Za doprinos lokalnoj zajednici Banka je višestruko nagrađivana u različitim kategorijama i oblastima društveno odgovorno poslovanja.

Izvor: Promo
Foto: Promo

EurobankEurobank DirektnaSpasimo hranu spasimo humanost