UMETNOST ŠMINKANJA: Makeup pravila koja Francuskinje čine savršenim

Da, reći ćemo: Niko ne dostiže tu umetnost "effortless" lepote poput Francuskinja. Nazovite to stereotipima, ali čini se da ove dame uvek imaju najbolje makeup izglede. Uzimajući u obzir da je Francuska dom nekih od najvećih imena beauty industrije ("L’Oréal", "Guerlain", "Clarins") onda sve ovo iznad navedeno ima apsolutnog smisla.

Njihova koža je jedra, glatka i sija. Obrve su uvek ležerno uglađene, dok im obrazi sijaju poput prirodnog rumenila. Pa, koja je njihova tajna?

Nega kože je šminka

Francuskinje će uvek više vremena i para potrošiti na dobre preparate za kožu lica koja će na taj način ostati blistava i zdrava, nego na samu šminku. Ne zaboravite na masažu lica i povremene tretmane.

Crveni ruž je must have proizvod

Beauty rutina svake Francuskinje uvek se završava crvenim karminom na usnama.

Mudro koriste maskaru

Šminka Francuskinja uvek izgleda pomalo "nedovršeno". Da, makeup im je uglađen i svež, ali tajna je u tome da prikriju da su nanele šminku. Zato umesto slojeva maskare, nanose je tek pomalo kako bi izvukle volumen i dužinu.

Nisu pristalice pudera

Sva ta briga oko nege kože da se završi teškim slojevima pudera, koji će na kraju dovesti do toga da koža izgleda suvo i neprirodno... Ne, Francuskinje umesto toga biraju light baze, poput CC seruma ili korektora.

Karmin kao proizvod 3 u 1

Koriste ga na usnama, ali i na jagodicama umesto rumenila, čak i kao senku na očima.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

crveni ružfrancuskinjekarminmaskaranega kožepuderšminkašminkanje