Taste of Planet 2022 - Indonezija predstavila Novosađanima svoju kulturu i nacionalnu kuhinju

Udruženje "The Best Events" uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i institucijalnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Novog Sada - Gradske uprave za privredu od 2017. godine priprema festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji se održava u Novom Sadu, na Platou ispred TC Promenada, od 25. do 31. oktobra 2022. godine.

Tokom sedam festivalskih dana, imaćemo čast da ugostimo ambasadore stranih država u Beogradu, kao i predstavnike nacionalnih zajednica koji će predstaviti raznovrsne ukuse svojih nacionalnih kuhinja, kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućama posetioci će imati priliku da degustiraju različite slane i slatke gurmanluke, ali i da kupe suvenire i rukotvorine karakteristične za raznovrsnu vojvođansku ponudu.

Juče je svoju nacionalnu kuhinju, kulturu i tradiciju predstavila je Indonezija, a ovom prilikom naši prijatelji iz ambasade Indonezije pripremili su bogat program i vrhunsku hranu.

Program smo započeli predstavljanjem tradicionalnog jela "NASI UDUK" iz regiona Betavi sa zapadne Jave. NASI UDUK smatra se omiljenim jelom stanovnika glavnog grada Indonezije, Džakarte.

Pravi se od pirinča kuvanog na pari sa kokosovim mlekom, listom salam, listovima limete, korena gangale i limunovom travom.

Ovo jelo služi se sa nekoliko priloga kao što su pržena piletina, prženi tempeh, balado jaja, pržene nudle i mnogo drugih priloga.

Programu je prisustvovao i NJ. E. gospodin Mohamed Čandra Vidje JUDE, ambasador Indonezije u Beogradu, kao i gospođa Ari Adijati, druga sekretarka ambasade, šefica odeljenja za medije, kulturu i društvena pitanja.

Za kulturno-umetnički program bila je zadužena plesna grupa indonežanske ambasade, BIDADARI, koja se predstavila plesom sa ostrva Java.

Program festivala možete pratiti na zvaničnom sajtu: http://communications.rs/tasteofplanet2022/

Partneri festivala su kompanija Coca-Cola kao generalni pokrovitelj i kompanija Heineken.

color media communicationsfestival nacionalnih kuhinjaindonezijanovi sadTaste of Planettc promenadaThe Best Eventstržni centar promenada