MODNO-GLUMAČKI PERFORMANS: Premijerno izvedena predstava "Život je igra" (FOTO)

Sinoć je, u Bitef teatru, u produkciji agencije "Fabrika" premijerno izvedena predstava "Zivot je igra", inspirisana Danteovom "Božanstvenom komedijom" i sastoji se iz 3 dela, kao u originalu: "Pakao, pročišćenje i raj".

Reditelj i scenarista predstave je Rossano Giuppa iz Italije, gde je inače poznat kao reditelj brojnih pozorišno-modnih performansa i koji je došao u Beograd kao prijatelj "Fabrike".

Publiku su na početku pozdravili Vesna Mandić, direktor agencije "Fabrika" koja je producent performansa i Ambasador republike Italije, Nj. E. Luka Gori.

U okviru predstave, na sceni je prodefilovalo dvadeset dvoje talentovanih, mladih umetnika koji su postali ili postaju vodeći glumci u Srbiji, Rajko Vuković kao Dante, Nataša Miovčić kao Frančeska, Andrej Jemcov kao Paolo u paklu u Bonconte u Čistilištu, Đorđe Mišina kao Lucifer, Sanja Popović, gošća iz Crne Gore kao Pia i Tamara Aleksić kao anđeo u ulozi Beatris u Raju. Svi su maestralno izneli svoje uloge i oduševili publiku.

Moda je sastavni deo ovog multikukturalnog performansa i svi učesnici su bili obučeni u modele naših modnih kreatora i kuća, a svaki blok se završio mini modnom revijom, naših najpoznatijih modnih kreatora Verice Rakočević i Igora Todorovića i na kraju, Itala Marseglie, italijanskog kreatora visoke mode, a ova tri vrsna kreatora su i stilizovali i obukli i glumce i glumice u predstavi. Natasa Miovčić kao Frančeska nosila je model Verice Rakočević, Sanja Popović kao Pia je nosila model Itala Marseglie, a Tamara Aleksić kao Beatris model Igora Todorovića.

U baletskom delu predstave su učestvovali italijanski baletski igrači, članovi Narodnog pozorišta u Beogradu, Nicolo Bianco i Rafaele Diligente i balerine, učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru. Balerine su obukli "Afrodite mode collection" i "Kulijer designe", a baletske igrače "Koncept 53".

Gost večeri je bio mladi, talentovani violinist Grigorije Devrnja, koji je oduševio publiku u Bitef teatru.

Kada su se svim učesnicima na kraju pridružili reditelj Rossano Giuppa i svi kreatori, Bitef teatrom se prolomio višeminutni aplauz. Publika je uživala u ovom originalnom spektaklu kao novoj pozorišnoj formi koja očigledno ima budućnost i svi su izrazili nadu da će ovaj performans nastaviti da živi u okviru stalnog repertoara jednog od beogradskih pozorišta.

Producenti i organizatori predstave su ponosni što su ovim komadom ostvarili divnu saradnju između srpskih i italijanskih umetnika i kreatora.

Predstavu su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ambasada Republike Italije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Italijanski kulturni centar.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Fabrika

božanstvena komedijadante aligijerifabrikaIgor TodorovićNataša MiovčićSanja Popovićtamara aleksićverica rakočevićŽivot je igra