PUTUJ, ZNAMO DA IDEŠ KA SVETLOSTI: Preminula baka Nikole i Marka Rokvića

Milka, majka Slavice Rokvić i baka pevača Nikole i Marka Rokvića, preminula je juče u 80. godini. Od nje su se na društvenoj mreži Instagram dirljivimi rečima i snimkom u kojem se moglo videti bezbroj momenata za pamćenje, oprostili njeni unuci, poznati srpski pevači narodne i pop muzike.

- Ona je radost! Ona je ljubav! Ona je bila do krajnjih granica požrtvovana, večito tu kada treba! Žena neviđenog duha, spremna na svaki vid šale i komike a opet ozbiljna u vaspitavanju svoje dece i nas unučića! Naša baka je uvek bila tu za nas četvoro, beskrajno se radovala životu i nama! Veliki borac i onda kada je neprijatelj bio toliko snažan nije padala duhom! Putuj bakice, znam da ideš ka svetlosti i Ljubavi! Volimo te - napisao je Nikola, a fotografije svoje pokojne bake na Instagramu je objavio i Marko.

Od svoje majke se na istoj društvenoj mreži potom oprostila i njena starija ćerka Slavica. Majka popularnih pevača biranim rečima opisala je zadnje momente života žene koja ju je donela na svet.

- Kad zaneme reči, misli, osećanja. Pokušavam da pronađem reč kojom bih opisala bol za tobom. Ne nalazim je, majko. Tražim oslonac da se pridržim, da ne padnem zbog bola u grudima. Po prvi put za ovih pedeset osam godina toplota tvojih reči i najnežnijih dlanova na svetu jenjavaju u daljini. Gledam te, odlaziš. Zovem te, a ti se ne osvrćeš. Ispravljena, uzdignute glave koračaš ka svom cilju. Drhtim kao prut na hladnom vetru i u trenu osetih da vetar postaje topliji. Ne, ne pričinjava mi se, znam da si to ti. Toplina tvoje duše i ljubavi, rođenice moja, jača je i od smrti. Ona je večna, ostaje neprimetna da miluje i zagreje slomljena srca tvoje Suzane i Slavice. Neka ti je večna slava i hvala, jedina naša majčice - napisala je supruga pokojnog pevača Marinka Rokvića pokraj slike svoje majke.

Inače, gospođa Milka pre nepuna dva meseca napunila je 79. godina, a fotografiju na kojoj pozira kraj rođendanske torte na Instagramu je sredinom oktobra objavila njena ćerka Slavica.

Autor: Nadlanu.com
Foto: nikolarokvic/Instagram

marko rokvićnikola rokvićSlavica Rokvić