Walking Dinner in Novi Sad – Ambasadori stranih zemalja upoznali bogatu istoriju Novog Sada

Udruženje Centar za lokalnu demokratiju u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, zajedno sa magazinom Diplomacy&Commerce, 13. decembra je organizovalo "Walking Dinner in Novi Sad".

U okviru koncepta nazvanog "Walking Dinner with in Novi Sad" ambasadori, predstavnici međunarodnih organizacija i predstavnici institucija iz kulture i sporta, posetili su najpre Galariju Matice srpske, gde su se upoznali sa stvaralaštvom jednog od najistaknutijih nacionalnih slikara Uroša Predića. Kroz priču o liku i delu ovog velikana srpske kulture i umetnosti, istovremeno se ukazuje na temeljne vrednosti Galerije Matice srpske: zadužbinarstvo, posvećenost opštem dobru i nacionalnim vrednostima, kao i na značaj ovog slikara za srpsku istoriju umetnosti.

Goste su dočekali Milorad Radojević, član gradskog veća za privredu grada Novog Sada, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i Biljana Milošević, turistički vodič.

Sa istorijom Novog Sada i ukusima tradicionalne srpske i vojvođanske kuhinje, ovom prilikom upoznali su se: Nj.E. Daniel Emery, ambasador Australije, Nj.E. Silvia Davidoiu, ambasador Rumunije sa suprugom; Monika Suhajdova, zamenica ambasadora Slovačke, Nj.E. Mochammed Chandra Widya Yudha, ambasador Indonezije i Meylia Wulandari, šefica kabineta, Dragan Trivan, počasni konzul ambasade Tunisa, Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina Lepota&Zdravlje, Vesna Latinović, galerista, menadžerka umetnosti i izdavač i Dejan Kozlina, direktor marketinga Olimpijskog komiteta Srbije.

Večera i druženje se nastavilo glavnim jelom, uz tamburaše u restoranu "Lazin salaš", u ulici Laze Telečkog, u kući u kojoj se nekada nalazila štamparija Srpskog narodnog pozorišta – "Talija".

Na samom kraju ove zanimljive ture, svi gosti posetili su i poslastičarnicu "Carigrad" jednu od najstarijih u Novom Sadu koja postoji još od 1937. godine, na Bulevaru Mihajla Pupina.

Foto: Mladen Sekulić

Biljana Miloševićcolor media communicationsdiplomacy&commerceGradska uprava za privreduistorija novog sadamilorad radojevićRobert Čobanudruženje centar za lokalnu demokratijuWalking Dinner in Novi Sad