Nacionalni dan Katara obeležen u Beogradu

Ambasador Faris Roumi M. S. Al-Naimi priredio je juče u Beogradu prijem povodom Nacionalnog dana države Katar, a taj važan istorijski datum obeležen je uz poruku da Katar sa Srbijom želi da podigne bilateralne odnose na najviši nivo.

- Država Katar podržava sve napore u cilju unapređenja kulturne i civilizovane otvorenosti među narodima sveta i veliku pažnju poklanja razvoju bilateralne saradnje sa Srbijom, aktiviranjem zaključenih sporazuma i intenziviranjem razmene poseta visokih zvaničnika, kako bi podigli bilateralne odnose na najviše nivoe, pod mudrim rukovodstvom Emira Države Katar i predsednika Republike Srbije - rekao je ambasador Al-Naimi.

Ambasador jedne od finansijski najmoćnijih zemalja sveta, koja je nezavisnost od Britanije stekla 1971. godine, naveo je da je ovogodišnja proslava Nacionalnog dana posebno važna, jer se poklapa sa održavanjem Svetskog prvenstva u fudbalu, a što je pored kulturnog identiteta, ekonomske, bezbednosne i administrativne sposobnosti, pokazalo i dostignuća Katara u svim oblastima.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Faris Roumi M. S. Al-Naimikatarnacionalni dan katara