ISPRAĆEN UZ APLAUZ I BAKLJE: Siniša Mihajlović sahranjen u Rimu (VIDEO)

Danas je u Rimu sahranjen slavni srpski fudbaler Siniša Mihajlović.

Opelo u bazilici Svete Marije, anđela i mučenika, služio je vladika austrijsko-švajcarski Andrej. Kovčeg je iz bazilike ispraćen uz aplauz i bakljadu navijača "Lacija". Siniša Mihajlović sahranjen je potom na obližnjem groblju u Rimu.

Sahrani su prisustvovali brojni fudbalski velikani. Dejan Stanković, nekadašnji Mihajlovićev saigrač iz "Lacija", "Intera" i reprezentacije Srbije, došao je u pratnji sinova Filipa i Aleksandra, koje je Mihajlović krstio.

Ispred FSS-a sahrani prisustvovali su Dragan Stojković Piksi i Nenad Bjeković. Poslednje zbogom Mihajloviću došli su da upute i nekadašnji fudbaleri Vladimir Jugović, Aleksandar Kolarov, Slaviša Jokanović, Zoran Mirković... Ispred FK "Crvena zvezda" sahrani su prisustvovali Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović i Marko Perović, a tu je i trener "Partizana" Gordan Petrić.

I italijanski fudbaleri, kao i javne ličnosti prisutni su na poslednjem ispraćaju. Italijanski mediji prenose da su na sahrani prisutne, sa svim članovima, ekipe "Lacija", "Sampdorije" i "Bolonje".

Na večni počink Sinišu je ispratio i Frančesko Toti, kao i popularni pevač i italijanska legenda Đani Morandi, koji je bio veliki prijatelj Siniše Mihajlovića. Anđelo Di Livio, Stefano Fiore, Daniele De Rosi, Luka Markeđani - takođe su došli da upute svoj poslednji pozdrav.

Među prvima su na sahranu stigli Anđelo Peruci, Fabio Liverani, Gabrijele Gravina, Roberto Manćini, Vinćenzo Montela. Italijanski mediji prenose da se oko dve hiljade ljudi okupilo ispred Bazilike već sat vremena uoči početka ceremonije.

- Ćao Siniša, jedan od nas - piše na jednom od transparenata.

Ekipa "Lacija" stigla je na Estradu autobusom kluba, sa svim članovima, a zvanični kanal Lacija uživo prenosi sahranu. Prisutna je i ekipa "Bolonje", kluba koji je do 6. septembra trenirao Mihajlović.

Brojni italijanski mediji na svojim portalima uživo prenose sahranu velike fudbalske legende.

Kovčeg sa telom Siniše Mihajlovića juče je bilo izložen u zgradi opštine u Rimu, a mnogobrojni žitelji Rima oprostili su se od njega. Poštu su mu odali i saigrači i protivnici.

Podsetimo, proslavljeni srpski trener i fudbaler preminuo je u petak u 54. godini nakon duge i teške bolesti.

Izvor: N1
Foto: Local Team - YouTube/PrintScreen

rimsahranasiniša mihajlovićtop_slider