IZBRIŠITE UMOR: Kako da vratite svežinu lica nakon lude novogodišnje žurke?

Najluđa noć u godini je iza vas, a sada je vreme za reprizu. Ali, doček je ostavio posledice na vašoj koži: izgledate umorno, podbulo, imate podočnjake... Kako da učinite lice svežim?

Kako učiniti lice svežim nakon lude žurke?

1. Spavajte na dva jastuka

Ako se uopšte setite kada dođete kući, spavajte na dva jastuka. Ovo će vam pomoći da izbacite višak tečnosti i sprečite nadutost kada se probudite.

2. Popijte dve čaše vode

Čim ustanete iz kreveta, pre nego što uradite bilo šta drugo, odmah popijte dve čaše vode. Važno je da počnete sa rehidratacijom tela čim ustanete, posebno ako niste pili mnogo vode pre nego što ste pali u krevet.

3. Hladno tuširanje

Sve što želite jeste da legnete i ne ustajete, ali jedna od najboljih stvari koje možete da uradite da oživite celo telo posle duge noći je da se tuširate hladnom vodom. Ovo će vas probuditi i poboljšati cirkulaciju krvi, pomažući vam da izgledate kao da ste dobro spavali čak i kada niste.

4. Nabacite malo krastavaca na oči

Krastavci umiruju dehidriranu kožu i njihov efekat hlađenja može pomoći u smanjenju otoka ispod očiju. Stavite krišku na svako oko pet minuta pre nego što počnete da se pripremate.

5. Ili probajte kesice čaja

Ako nemate krastavce, probajte zeleni čaj. Kofein može pomoći u smanjenju otoka. Držite dve kesice zelenog čaja u vrućoj vodi tri do pet minuta, iscedite ih, ohladite u frižideru i stavite preko očiju kao još jedan način da smanjite nadutost.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

6. Smanjite crvenilo pomoću čaja

Koža nakon noćnog izlaska nije samo dehidrirana, već je često i rumena. Ako ne morate da brinete o natečenim očima, još uvek možete da koristite te hladne kesice čaja sa kofeinom na obrazima, oko nosa ili gde god dobijete crvenilo nakon žurke. Ostavite ih najmanje pet minuta.

7. Hidratantna maska

Dobra hidratantna maska može napraviti veliku razliku u tome da li izgledate umorno ili ne. Gel maska od krastavca je dobra opcija za 1. januar jer hladi, smiruje i osvežava kožu, a istovremeno i hidrira.

8. Olovka za obrve

Ako su oči prozor u dušu, onda su i prozor pravo u vašu neprospavanu noć. Uverite se da vaše oči izgledaju živahno pomoću dobro definisanih lukova obrva. Gel za obrve koji kroti, definiše i popunjava retke obrve ili dobra olovka koja ispravlja nesavršenosti može vam pomoći da izgledate budnije.

9. Uvijte trepavice

Drugi način da se uverite da izgledate budno i spremno da se suočite sa danom (čak i kada niste) jeste da uvijete trepavice. Uvijanje trepavica otvara vam oči na način koji može odmah učiniti da izgledate svežije.

10. Puder

Izbacite ga! Umesto njega danas koristite BB kremu koja će ujednačiti ten, a da ne istakne vaš umorni izgled.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

lepotaliceneganega licanovogodišnja noćnovogodišnja žurkasvežina licaumoran izgled