EKSPERTI OTKRIVAJU: Trikovi i saveti za postojan zimski makeup

Postojan zimski makeup je san svake od nas, a evo konačno i trikova kako da to zaista i postignemo.

Letnje vrućine i mraz zimi pravi su test za kožu i šminku. Dobro je što profesionalci znaju posebne trikove koji ne dozvoljavaju da šminka nestane, poput snega otopljenog na vrućini.

Ako se leti kozmetika bukvalno „topi“ na licu, a naš zadatak pri izboru je da se fokusiramo prvenstveno na trajnost, onda je zimi situacija komplikovanija. Ovde se suočavamo sa nekoliko problema odjednom: koža se suši, maskara teče, nos postaje crven. Ispostavilo se da je šminkanje za mraz još jedna prepreka čak i za profesionalnog šminkera. U nastavku vam zato otkrivamo upravo trikove visažista.

Postojan zimski makeup

Izbor pudera

Zimi, problem „odvodnjavanja“ pudera ne postoji čak ni za vlasnike masne kože. Naprotiv, vrlo često doživljavamo suprotno- suvoća, perutanje kože i crvenilo. Zbog toga prelazimo sa laganih hidratantnih tonskih podloga na hranljive podloge (obično su takve tube označene kao bogate).

Posebno je vredno izbegavati teksture koje matiraju, jer je zimi koža uvek na ivici dehidracije. To se dešava ne toliko zbog hladnoće, koliko zbog oštre temperaturne razlike – kada iz sobe izađemo na ulicu i obrnuto .

Termički sloj

Nakon nanošenja hranljive podloge, „zapečatite“ je odozgo puderom u prahu. To će stvoriti neku vrstu toplotnog sloja između vaše kože i spoljašnjeg sveta, pružajući na taj način udobnost koži i postojanost podloge.

Postojan zimski makeup i prikrivanje crvenila

Ako neki delovi vašeg lica (na primer, nos) porumene lokalno na hladnoći, možete koristiti korektor lokalno i unapred učiniti tonski premaz na ovim mestima pigmentiranijim. Mraz je podmukao, ali mi smo lukaviji!

Postojan zimski makeup- Specijalna šminka za oči

Šminka za oči je takođe veoma ranjiva tema zimske sezone. Od vetra i mraza – ili možda samo od neodoljive želje za toplinom – mnogim ljudima suze oči. Zbog toga, zimi, za šminkanje očiju, morate uzeti kozmetičke proizvode sa oznakom vodootporne. Što se tiče trupova, termalna maskara će biti veoma zgodna opcija – proizvod ove vrste se ispere samo vodom, čija temperatura treba da bude iznad 38 stepeni (. Izaberite ajlajnere na bazi gela – oni su oni koji bolje podnose test mraza od drugih.

Hidratantne usne bez suvišnog sjaja

Zimi, sjajevi na usnama izgledaju krajnje neprikladno, a ne štite nežnu kožu od mraza. Najbolje rešenje bi bilo prelazak na ruževe kremaste teksture. Želite mat finiš? Obrišite ruž maramicom i lagano napudrajte usne. Vlažnija? Nanesite balzam za usne preko karmina. Generalno, dobar balzam za usne može biti pravi spas za celu zimu. Balzami sadrže ne samo ulja, već i voskove koji leče, štite i izglađuju mikrooštećenja i ljuštenje kože. Ne samo na usnama! Dakle, ako vam se obrazi jako ljuskaju na hladnoći, uzmite malo balzama i vrhovima prstiju ga prevucite preko pudera. A ako je alat i sa nijansom, zimi se može bezbedno koristiti kao rumenilo.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

karminkožalicemrazpuderrumeniloružšminka za očiusnezimski makeup