BIĆU NAJBOLJA TAŠTA I SVEKRVA: Dragana Mirković iskreno o porodičnom životu, suprugu Toniju Bijeliću, ćerki Manueli i sinu Marku

Pevačica Dragana Mirković otkrila je kako joj je protekla 2022. godina, kao i koji su lepi trenuci koje će pamtiti, ali i oni manje lepi koje će ostaviti iza sebe.

- Prethodnu godinu sam provela prilično radno, ako to mogu nazvati radom jer je to moja velika ljubav. Koncerti, nastupi pred publikom, druženje sa publikom, tako da sam imala rekordne koncerte i toliko njih da su svi bili fascinirani kako imam još energije i snage za to. Priznajem da sam čak i ja ponosna na sebe i svoju energiju, naravno preponosna na publiku koja je sve to fantastično podržala, fenomenalno mi je bilo. To su neki trenuci koje pamtim i koje ću pamtiti, godina prepuna koncerata. Hvala bogu i prepuna godina lepih dešavanja sa mojom porodicom, ništa nešto bitno i veliko, što sam imala prethodnih godina, ali u svakom slučaju divno. Meni svaki trenutak proveden sa mojom decom je vredan kao neki najbitniji događaj - počinje Dragana i dodaje:

- A najtužniji trenuci su to kada smo gubili velike legende kao što je Siniša Mihajlović, čovek koga sam poznavala i koji je bio jedan predivan čovek. To je nešto što zatvara godinu tugom.

Poznato je da je jako vezana za svoju porodicu i mesto gde je rođena, te ne krije da se rado seća detinjstva i proslava praznika tih godina.

- Jako se sećam tih proslava Novih godina. Uvek smo bili kod kuće, ono što je najvažnije uvek je padao sneg, ne sećam se neke Nove godine koja je bila bez snega, u tom slučaju je stvarno bilo problematično ići bilo gde. Bez obzira na automobile, ali u to vreme nisu bili baš sigurni i jaki automobili za to vreme, srećna sam što je to tako bilo jer pamtim Novu godinu sa snegom, kako su moji roditelji ukrašavali jelku, za mene je to bila najlepša jelka na svetu. Sa sestrom, rođacima koji su nam dolazili ili mi odlazili kod onih koji su nam blizu, koji su bili tu u selu. Meni je to bilo fantastično, Nova godina pod snegom, ukrašena jelka, moji rođaci, šta treba više?

O njenom uspehu sanjaju mnogi, kao i o srećnom braku kakav ima godinama, a ona otkriva kako je uspela da održi i jedno i drugo, bez da neka strana ispašta.

- Bez obzira na moju skromnost ću se složiti sa ovim, jer zaista ne mogu biti neskromna, jer ništa nije moglo bolje. Zahvalna sam i blagoslovena. Jeste karijera savršena, ali ono što mi je još važnije jeste dobar brak i velika podrška mog supruga, jedna harmonija koja vlada među nama i koja je meni najpotrebnija. Ja bez harmonije u kući, bez mira u porodici ja ne bih mogla da funkcionišem i to bi se vrlo brzo primetilo na meni i to bi se odrazilo ne samo na moj život, već i karijeru, tako da sve ovo što se dešava na ovaj način oko mene je potvrda da imam stvarno dobar brak i jednu divnu porodicu. Kako sam uspela da održim podjednako, ne znam, nekad se i sama pitam. Mislim da je to moj životni put, životna sreća koja me je pratila i na kojoj sam beskrajno zahvalna, mislim da je to i moje kućno vaspitanje, način razmišljanja, način života, prioriteti koje ja imam u životu, a to su ljubav, poštovanje prema ljudima, porodica mi je najbitnija, da vodim računa kako se ponašam u životu, da se ne ogrešim o ljude, pa i ako se neko ogreši o mene, taj životni put to popravi, mora da je to u pitanju i moja pozitivna energija koju imam i pružam ljudima.

Pevačica ima sina Marka i ćerku Manuelu, koji se ne eksponiraju u javnosti, a kada su pre nekoliko meseci odlučili da otvore društvene mreže nastao je pravi haos. Dragana ne krije da se i sama iznenadila koliku su pažnju izazvali i priznaje da njima nije prijatno zbog toga.

- Iskreno nisam verovala da će to tako biti, ja sam znala ako se budu pojavili u javnosti da će to biti interesantno jer su godinama bili van svega toga, niko nije znao ni kako izgledaju, ali da će baš ovako biti ne, stvarno nisam znala da će toliko da privuku pažnju. Kada su oni odlučili da otvore svoj Instagram profil, samo o tome pričamo, ništa drugo. Niti su se pojavljivali, niti su se slikali, samo su kao svi mladi ljudi otvorili svoje profile. U tom trenutku je Marko imao 21 godinu, Manuela 20, i kada su se odlučili na to, ja sam ih samo pitala: "Da li ste sigurni u to? I da li znate da više nećete biti nepoznati ljudima?", oni su rekli to je normalno, želimo slobodu kao i svi mladi ljudi, a i mislimo da nećemo biti interesantni, niko neće ni znati da smo otvorili profile. Ja sam se nasmejala na to. Kada su posle nekoliko dana završili na svim portalima, oni su bili u šoku, najblaže rečeno u šoku. Bilo im je neprijatno malo, ali to je to, nema povratka nazad. Manuela se povukla posle nekoliko meseci, jer joj je bilo neprijatno i oboje su se pitali zašto su u medijima. Manueli je zasmetao jedan naslov da se verila, jer u tom momentu nije imala ni dečka, a kamoli da se verila. Ja sam joj rekla da to tako ide i da mora da se navikne na dezinformacije. Da li će se vratiti, ne znam, moraće sama da se izbori sa takvim stvarima, samo sam pokušala da im objasnim da su jako interesantni baš zato što su skromni, povučeni, što nema tipično za mlade ljude bahatog pojavljivanja, brendirane garderobe, preupadljivog ponašanja, oni su stvarno potpuno drugačiji po tom pitanju i naravno da će biti i zbog toga interesantni. Sad im ostaje da se snalaze sami, tu ni mama ni tata ne mogu da im pomognu, a na kraju krajeva i to je jedan vid odrastanja.

Kako kaže, sigurna je da će biti idealna taša i svekrva izabranicima svoje dece kada za to bude došlo vreme.

- Ja ću sigurno biti i dobra tašta i dobra svekrva. Ne zato da ja govorim o sebi da sam ja idealna osoba, već ja previše volim svoju decu i previše im želim sreću u životu i osobe koje oni odaberu da bi bili srećni, naravno da je potrebno da ja budem ta, i Toni naravno, ali majke su nekako privrženije deci i njima je bitnije šta ja mislim o svemu tome. Svakako da ću dati sve od sebe da budu srećni, samim tim što ću biti savršena svekrva i savršena tašta - kaže ona i ističe da još uvek ne priželjkuje da se ostvari u ulozi bake:

- Ne priželjkujem sebe još u ulozi bake, ne zbog sebe nego zbog svoje dece jer su oni jako mladi za tako nešto, a i oni to smatraju. Treba još vremena da sazre, da budu spremni za to da bi bili jednog dana kvalitetni muž i supruga nekome i kvalitetni roditelji.

Dragana kaže i da u potpunosti veruje svojoj deci, kao i da je dosadašnjim izborima nisu izneverili, te da nema potrebe da se meša u njihove izbore partnera.

- Generalno se ne mešam u izbor njihovih partnera, smatram da to oni moraju da sami odaberu, smatram da sam svojim vaspitanjem doprinela da znaju šta je dobro, a šta ne, tako da ne brinem. Pokazali su mi da ne moram da brinem, prvenstveno Marko jer je do sada imao više devojaka, više izbora, dokazao je da jako dobro zna da bira, tako da sam presrećna i mirna. Manuela kao devojka inače više bira, jer devojke su tu još opreznije, tako da stvarno mislim da ne moram da brinem.

Tradicija se u njenom domu poštuje i to od katoličkog, pa do našeg, pravoslavnog Božića. Za Novu godinu poklona nema, ali iz samo jednog razloga.

- Kada su novogodišnji praznici u pitanju mi prvo imamo katolički Božić gde kupujuemo poklone i nije nimalo lako kupiti poklone jer treba sa ljubavlju to odabrati nešto što će ih obradovati. To nikada nisu preterano velike i stvari i ne znam koliko vredne stvari, više je u pitanju personalziacija i nešto što će njih iznenaditi, uspevam još uvek u tome. Nakon toga dolazi Tonijev rođendan, tako da se i tu treba potruditi. Tako da za Novu godinu mi i ne stignemo da darujemo jedni druge. Ja često pevam za Novu godinu, deca su velika, izlaze, imaju svoje društvo, tako da Toni i ja nemamo naviku da darujemo za Novu godinu, a onda ide pravoslavni Božić tako da i tada darujemo jedno drugo, ali je divno imati toliko praznika i slavlja i ja to obožavam, presrećna sam zbog toga i uživam u tome maksimalno. Tonija generalno nije nimalo lako obradovati, pogoditi poklonom, ne jer ima prohteve, nego je kao muškarac težak. Ne nosi nakit, čak ni sat, automobile obožava, ima ih, to mi je uvek najveći problem i najveća muka, a posebno ove godine jer je 29. decembra napunio 50 godina, ne pitajte me koliko sam se namučila, uspela sam, ali neću da vam otkrivam - kroz osmeh kaže Dragana i otkriva kakvi pokloni nju raduju:

- Što se tiče mene i Tonijevog poklona za mene, za ženu nikada nije teško kupiti nešto lepo, mi žene se radujemo svemu. Posebno ja koja nemam nikakve specijalne prohteve, a sa njim kao mužem koji obožava da mi kupuje i poklanja, stvarno nije nikakav problem, svaki njegov poklon mi je drag i vredan.

Koliko je publika voli pokazala je u prethodnoj godini, a kako je već četiri decenije na javnoj sceni, otkriva kakvi su joj dalji planovi.

- Nemam nekih specijalnih planova, mada moraću iskreno, jer tada punim 55 godina. 2023. godina je početak mog jubileja, 40 godina mene na estradi i 40 godina moje karijere, tako da htela ne htela, moraću da napravim neke planove i da obradujem svoju publiku.

Dragana je za kraj svim svojim fanovima imala da poželi samo jedno.

- Poželela bih svima od srca prvenstveno ono što oni sebi žele, a ja bih im poželela puno zdravlja, sreće i puno ljubavi, jer to nas pokreće i daje i snagu i energiju i čini nas zdravijim, tako da je ljubav jako bitna i to svima želim od sveg srca.

Izvor: Republika.rs
Foto: dragana_mirkovic/Instagram

dragana mirkovićmanuela bijelićmarko bijelićToni Bijelićtop_slider