Arsenal u izmenjenom sastavu protiv Udinezea

Pored te utakmice, sutra će biti odigrana još četiri meča baraža elitnog evropskog klupskog takmičenja, u kojima će se sastati BATE Borisov - Šturm Grac, Kopenhagen - Viktorija Plzenj, Tvente - Benfika i Lion - Rubin Kazanj.

Arsenal će u Londonu igrati bez povređenog Džeka Vilšira i suspendovanih Robina Van Persija i Samira Nasrija, kao i dugogodišnjeg kapitena Seska Fabregasa, koji je otišao u Barselonu.

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je klub Fabregasovim odlaskom izgubio "igrača svetske klase" i istakao da njegov tim mora biti pojačan za predstojeću sezonu.

"Izgubili smo igrača svetske klase, ali klub je i ranije ostajao bez takvih pa je opstao. Imamo veliku ekipu i ne plašimo se da potrošimo novac na vrhunske igrače da bismo poboljšali kvalitet našeg tima", dodao je Venger.

Italijanski Udineze novu sezonu počeće bez najboljeg igrača Aleksisa Sančeza koji je, kao i Fabregas, prešao u Barselonu.

Portugalska Benfika je dva puta osvajala Kup šampiona i još pet puta igrala finale, a prepreka na putu do grupne faze biće joj holandski vicešampion Tvente, u još jednom derbiju baraža za ulazak u LŠ.

Olimpik iz Liona igraće za plasman u LŠ protiv ruskog Rubina iz Kazanja. Francuzi su redovni učesnici Lige šampiona prethodnih desetak godina, dok su Rusi u derbiju izbacili Dinamo iz Kijeva u prethodnoj rundi.

Sutra se sastaju i dva bivša učesnika grupne faze Lige šampiona BATE Borisov iz Belorusije i austrijski Šturm iz Graca.

Belorusi su u sezoni 2008/09. igrali grupnu fazu Lige šampiona gde su zabeležili tri remija i tri poraza. Sezonu kasnije ispali su u trećoj rundi kvalifikacija od Ventspilsa iz Letonije.

Beta

arsenalliga šampiona 2011/12