ASTROLOZI OTKRILI: Četiri znaka Zodijaka neće imati sreće u ljubavi u 2023. godini

Kako godina počinje, Mars se konačno okreće direktno unutar Blizanaca, što će sprečiti mnoge ljude da prekinu svoje duge veze, jer će im se činiti kao da im stiže poruka iz svemira. Ali, jednom kad bude direktan, Mars će ponovno krenuti svojim koracima u Blizancima, donoseći zatvaranje i kraj svakoj vezi koja je počela da ima izazove tokom kasnog leta i jeseni prošle 2022. godine.

S početkom januara, Saturn, gospodar vremena i karme, konačno će preći u znak Riba, menjajući lekcije o ljubavi. Dok se u Vodolijama fokusirao na sebe i svoje potrebe, u Ribama će se više fokusirati na značenje i praksu, bezuslovne ljubavi koja će vas terati napred, kako biste videli pravu istinu o svojoj vezi.

Saturn će ovde ostati dve godine, što znači da će se te promene odvijati sporije, ali će predstavljati veliku prekretnicu u vašem romantičnom životu.

Jupiter će provesti pet meseci u Ovnu, pre nego što pređe u znak Bika. U Ovnu će biti usmeren na nove početke, dok u Biku želi da ih potisne. To je glavna energija za konačno oslobađanje od veze za koju vam se činilo da vas koči i da ne živite punim plućima, kao što biste želeli.

Devica

Kraj 2022. doveo je i Jupiter i Neptun u znak Riba, energiju koja ima uticaj na tvoj romantični život. Imati planete u tom delu života ponekad donosi pozitivne stvari, međutim, planeta koju ne želite u ovom području je Saturn, a to je upravo ono što će se dogoditi ove godine.

Saturn je planeta granica, poznata kao gospodar vremena i karme i otac Zodijaka, a ima tendenciju da donese i neku vrstu lekcije koju ste dugo izbegavali. Saturn u Ribama je malo prigušen jer deluje na blaži način pa možete da očistite karmu, oslobodite se veza iz prošlošću i prigrlite lepšu budućnost.

Međutim, u ovom delu vađeg života, koji vlada romantikom i ljubavlju, ove godine ćete morati više da učite, a manje da uživate. Saturn ostaje unutar istog znaka otprlike dve godine, tako da je ovo dugoročnija faza na koju morate da se pripremite.

Neke lekcije pod Saturnom u vašem sektoru veza odnose se na zdrave granice, veću samosvest, oslobađanje od prošlosti, zavisnost u ljubavi, pa čak i učenje kako sarađujete sa partnerom umesto da to bude samo tvoj autoput.

Saturn u Ribama ima duhovnu energiju, stalo mu je do bezuslovne ljubavi, ali neće da dopusti da provedete život u karmičkoj vezi nazivajući je pravom ljubavlju. Vreme je da se probudite, da vidite stvarnost svoje veze i umesto što pokušavate sami da je popravite i mislite da ste sami krivi, jednostavno ćete stvari videti onakvim kakve jesu.

Ljubav je lepa stvar, ali ipak usmerite se na ono što je ne samo bolje, nego i zdravije za vas.

Bik

Vaš glavni zadatak ove godine je ljubav prema sebi. Početkom maja spoznaćete svetlu tačku uprkos pomračenju meseca u Škorpiji, to vam može pomoći da shvatite da emocije koje ste osećali više nisu kao na početku odnosa. Osećanja se menjaju i to je normalno, osim što u ovom slučaju dolazi do toga da partnera počinjete da volite na prijateljski način.

Ova energija će vas vratiti sebi i teraće vas da otkrijete ko ste vi zapravo i šta želite.

Kako Uran, planeta značajnih promena, nastavlja svoj put kroz vaš znak sve do 2026. godine, vi ste još uvek na glavnom mestu za doživljavanje rizika u ljubavnom životu. To ne znači da ćete morati da čekate čak do 2026. godine da biste pronašli pravu ljubav, ali ove godine, ako ste ostali u trenutnoj vezi nadajući se da će eksalirati u nešto značajnije, morate da "pogledate istinu u oči".

Nastaće veliki sudar planeta unutar vašeg horoskopskog znaka sredinom maja, odmah nakon pomračenja meseca u Škorpiji, što će doneti veliki fokus na vaša vlastita uverenja, misli i osećanja. To je znak koji ste tražili od svemira.

Dopustite da ovu godinu podredite sebi, a ne pronalaležnju nekog. Volite sebe na sve načine i ne brinite o onome što dolazi.

Blizanci

Mars je u znaku Blizanaca od kraja avgusta 2022. godine. U oktobru je postao retrogradni i konačno će se okrenuti direktno unutar Blizanaca početkom januara, ali će ostati ovde do kraja marta.

Retrogradni Mars vas je "terao" da se bavite neprijatnim stvarima umesto da pobegnete, što inače činite u kriznim situacijama. Ne radi se o tome da veza u kojoj ste se ipak može spasiti, već bi trebalo da naučite da sednete i suočite se sa problemom, a ne da bežite na prvi znak nevolje.

Dok se Mars kreće kroz Blizance do kraja marta, moći ćete da ostvarite najzreliji završetak veze koji ste ikada imali. Doći će do prekida sa integritetom i dostojanstvom za sve uključene. Ovo je možda samo lekcija koju je trebalo odavno da naučite.

Ne morate da za sve krivite partnera. Ne morate da nikoga da krivite niti da pričate o bivšim ljubavima kako biste lakše našli razlog da odete. Jednostavno, to možete učiniti i sa ljubavlju.

Jednom kada Mars postane direktan, osećaćete se sigurnije, poštovaćete vlastite misli i uverenja, ali na bolji način nego pre. Bićete samouvereniji, ali više nemate emocionalni intenzitet u vezi sa tim, kao pre, što je znak da je vreme da to poglavlje zatvorite. Znajte da ste dali sve od sebe, kao i vaš bivši partner.

Ponekad kada se veza završi, zapravo niko nije kriv. Jednostavno vam svemir govori da ste spremni za novo životno poglavlje.

Ovan

Jupiter, planeta ekspanzije, dotaknuo je vaš znak nakratko u 2022. godini, ali ova godina je započela sa Jupiterom u vašem znaku i ostaće tamo do sredine maja 2023. godine. Jupiter u Ovnu bavi se novim iskustvima, ali takođe i slobodom. To je energija odvajanja i oslobađanja od veza koje su vas kočile i udaljavale od života koji ste želeli da živite. Jupiter vam pokazuje put,kao i zašto je to vredno žrtve. Dana 11. aprila 2023, Jupiter i Sunce poklopiće se u Ovnu, dajući vam mogućnost da vidite svoju budućnost tako jasno da ćete se teško obuzdati i pobrinućete se za sve nesigurne stvari koje još čekaju svoje rešenje.

Ova godina takođe donosi vaše prvo pomračenje, kao deo novog ciklusa koji počinje da se pojavljuje 20. aprila, a koji donosi šokantne obrte i nove spoznaje o vama samima, kao i vašim postupcima. Ne postoji način da ove godine ostanete tu gde jeste, koliko god vi sebi govorili da vam je baš tu mesto.

Morate dobro da razmislite pre nego što pomislite da je sve dobro. Deo onoga što vam je uvek sputavalo je vaš strah od nepredvidivih okolnosti na putu razvoja, jer ako ste se jedno "opekli", oklevate da opet rizikujete.

Međutim, ove godine vas svemir navodi da "pustite" sve što vas koči, "zatvorite" prošlost i počnete da verujete da je sve moguće.

Izvor: Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

astrologijahoroskophoroskopski znakljubavsreća u ljubavizodijak