PREDSTAVLJEN PROGRAM 54. PRAZNIKA MIMOZE: 16 dana vrhunskih manifestacija u najsunčanijem gradu Jadrana

Na konferenciji za novinare u Beogradu, u organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi, Opštine Herceg Novi i Javne ustanove kulture "Herceg Fest", predstavljen je program 54. Praznika mimoze. Ovaj praznik je zaštitni znak Herceg Novog već više od pola veka i biće održan od 17. febuara do 4. marta 2023. godine.

Praznik mimoze je jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala u regionu. U slavu mimoze, mirisnog žutog cveta koji potiče iz Australije, a koji su u Herceg Novi doneli čuveni bokeljski pomorci sa svojih dalekih putovanja, biće organizovano niz manifestacija, ali i potpisan Protokol o saradnji između turističkih organizacija Herceg Novog i Beograda. Tokom 16 dana u najsunčanijem gradu Jadrana biće priređena vrhunska zabava, muzički, gastro, kulturni, dečiji i sportski programi, koncerti, kao i jedan novitet – saradnja sa EXIT festivalom i veliki muzički događaj Winter Flower, koji će predvoditi svetski poznati DJ i producent Claptone i najtraženije muzičko ime Balkana, Konstrakta sa grupom "Zemlja gruva".

- Gosti iz Srbije su tradicionalno među najbrojnijima na Prazniku mimoze. Između njih, našeg festivala i uopšte Herceg Novog postoji zaista jedna posebna veza, bliskost i prijateljstvo koji traju i rastu godinama. Zato su Beograd i Novi Sad važni partneri Praznika mimoze, kako u promociji, tako i kroz program samog festivala na kojem ćemo imati dane posvećene ovim gradovima. Imajući u vidu da se program otvaranja Praznika mimoze poklapa sa državnim praznicima u Srbiji, siguran sam da će veliki broj građana Srbije i ovog februara biti naši gosti. Pozivamo vas da dođete među prijatelje, da zajedno uživamo u najvećoj zimskoj fešti na Jadranu - poručio je Stevan Katić, gradonačelnik Herceg Novog.

- Praznik mimoze je festival po kome je Herceg Novi prepoznat ne samo u regionu, već i u Evropi, pa i u svetu. Izuzetno me raduje što ćemo za vreme naše najveće svečanosti potpisati dugoročni sporazum o saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda. Cilj ovog sporazuma je unapređenje odnosa dva grada u oblasti turizma, kao i isticanje ekonomskog, kulturnog i društvenog značaja turizma. Mi već dugo sarađujemo sa našim dragim prijateljima iz Beograda, ali ovim sporazumom ćemo ozvaničiti naše partnerstvo sa ciljem da jedni drugima pomognemo u razmeni iskustava i podršci naših inicijativa i projekata - izjavila je Milja Vitorović, direktorka TO Herceg Novi.

Izvor: Promo
Foto: Promo

crna goraherceg noviPraznik mimoze