IMAO SAM OSEĆAJ DA MI GOVORI: "JA TI VERUJEM"! Milan Marić otkrio mišljenje Žarka Lauševića o seriji "Pad"

Proteklog vikenda počelo je emitivanje serije "Pad". Reč je o adaptaciji knjige Žarka Lauševića, "Godina prođe, dan nikada". Ipak, to nije biografska priča o slavnom glumcu. "Pad" je kobne događaje isporistio samo za polazište priče.

U seriji Milan Marić tumači glavni lik i prati život izmišljenog junaka Ivana Maslaća, koji jeste inspirisan pričom Žarka Lauševića.

A koliko je zahtevno odigrati kolegu, i koliko se puta čuo sa Lauševićem otkrio je sam Marić.

- Od kad smo krenuli sa pripremama, otvorilo se glavno pitanje šta je to pad. Šta za nas lično to znači. To može da zvuči filozofski, ali to je pitanje o kom ja razmišljam već više od godinu dana. I ostalo mi je pitanje bez tačnog odgovora. Od kad se rodite, svi vas pripremaju za uspon, a niko ti ne priča o tome šta se dešava kad padneš. Kako to izgleda, i šta posle? Kažu ti - ajde ustani, otresi prašinu, šta si ti. Ali kako dalje, i ko smo mi posle tog pada? I ko smo mi dok padamo? To su nepoznanice kojima smo se bavili i to je bila jedna zamka iz koje nismo mogli da ostanemo distancirani. Ova serija je zahtevala da otkopčamo sebe i iskustva sa nekim ličnim padovima. I da otvorimo temu o ovoj nepoznanici, jer ona to jeste. Kao kad se dete plaši mraka, a ne zna ni šta je mrak.

Sve zanima šta je Žarko Laušević rekao za samu seriju, ali i za ulogu koju je Marić odigrao.

Redeitelj Bojan Vuletić ispričao je da su se videli samo jednom pre samog početka, da bi mu ispričao svoju viziju cele priče, dok je Marić ipak bio u malo bližem kontaktu sa starijim kolegom.

- Sa Žarkom sam se dva puta čuo. Jednom pre snimanja i jednom posle. Prvi put mi je kao stariji kolega poželeo sreću. Iskoristili smo to vreme da pričamo o glumačkom poslu, i imao sam osećaj da mi govori - ja ti verujem. Čuli smo se i posle, kad je odgledao seriju. Mogu samo da vam kažem da sam srećan onim što sam čuo, a šta sam čuo nek ostane između nas dvojice - ispričao je mladi glumac.

Izvor: Danas.rs
Foto: eugensmesni/Instagram

Godina prođe dan nikadMilan Marićpadserija PadŽarko Laušević