Održana online konferencija "Vojvodina u 2023: Turizam kao razvojna šansa"

U ponedeljak, 6. februara, sa početkom od 10 časova održana je online konferencija "Vojvodina u 2023: Turizam kao razvojna šansa". Konferencija je održana u organizaciji kompanije Color Media Communications, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Konferencija je prepoznatljiva kao događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u narednoj godini. Teme o kojima su govorili učesnici koferencije odnose se na planove vezane za razvoj turističke ponude, organizaciju događaja, manifestacija i drugih turističkih sadržaja značajnih za razvoj Vojvodine.

Program konferencije otvorio je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, koji je ovom prilikom istakao: - Ako pogledamo godinu za nama, uspeli smo da se vratimo onim brojkama za koje smo mislili da nećemo uspeti nakon pandemije korona virusom, a za to su zaslužni pre svega ljudi koji se turizmom bave na terenu. Sa naše strane, mi smo pokušavali da kroz razne konkurse podignemo kapacitete infrastrukture i to ćemo raditi i tokom 2023, sa preko 300 miliona dinara.

Sekretar Ivanišević je dodao i to da je ideja sekretarijata da se tokom 2023. godine, pored redovnih konkursa, načini i jedna velika novina lansiranjem aplikacije za mobilne telefone koja treba da služi turistima oštećenog sluha.

Tokom panel diskusije, ideje i iskustva razmenili su direktori Turističkih organizacija i drugih značajnih institucija Vojvodine:

- Ljubica Bošković, direktorica Turističke organizacije Pećinci

- Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije Inđija

- Dragana Zorić, direktorica Turističke organizacije Stara Pazova

- Marina Balaban, zamenica predsednika Opštine Bač

- Sanja Petrović, direktorica Turističke organizacije Zrenjanin

- Olja Nađ, direktorica Kulturnog centra Bačka Palanka

Kompletan snimak konferencije možete pogledati ulaskom na link.

"Vojvodina u 2023: Turizam kao razvojna šansa"color media communicationsDragana ZorićLjubica BoškovićMarina BalabanMilan BogojevićNenad IvaniševićOlja Nađonline konferencijapokrajinski sekretarijat za kulturu informisanje i odnose sa verskim zajednicamaSanja Petrović