UKLJUČITE IH U "SKINCARE" RUTINU TOKOM ZIME: Četiri najbolja prirodna sastojka za zaštitu kože od hladnoće

Autentičnija nego ikad, lepota traži prirodne sastojke za rešavanje svakodnevnih kožnih tegoba. Nestale su beskrajne liste sastojaka, zamenjene uljima, puterima i mlekom bez hemijskih aditiva svih vrsta. Ukoliko želite da svoju "skincare" rutinu učinite što je više moguće prirodnom, otkrivamo vam proizvode za negu koji potiču upravo iz prirode, a koji će vam pomoći da zaštitite svoju kožu od svih nevolja koje nam donosi zima.

Avokado i šea za krokodilsku kožu

Niže temperature često predstavljaju sinonim za suvu, dehidriranu kožu, kao i crvenilo i zatezanje. Ali nema potrebe da posežete za kremama i losionima - osim ako vam to ne kaže vaš lekar - čije su liste sastojaka često predugačke za razumevanje. Umesto toga, jednostavni sastojci sa snažnim hidratantnim moćima, u obliku ulja ili putera, savršeno će uraditi svoj posao. Ekološkiji i ekonomičniji, oni će biti savršeni partneri vašoj koži do proleća i dalje.

Iako postoji mnogo ulja na biljnoj bazi koja će dubinski nahraniti vašu kožu, najbolje je obratiti pažnju na prirodne proizvode. Ulje avokada je nesumnjivo jedno od najhranljivijih od svih, a idealno je da se koristi noću kako bi takođe imalo koristi od regenerativnih i antioksidativnih svojstava. Ako vaša koža već počinje da se oseća zategnuto, ulje ši oleina ili karite putera će vam pomoći da je dovoljno hidrirate da biste izbegli izgled takozvane kože krokodila. Pored toga, šea puter ima i antiage svojstva, koja su svakako dobrodošla.

Maslinovo ulje za suve ruke

Ovaj prastari savet ponovo se pojavljuje na društvenim mrežama, a pokreću ga mlađe generacije. U potrazi za sve prirodnijom negom kože, (ponovno) otkrivaju brojne vrline maslinovog ulja, sastojka koji je podjednako važan u kuhinji koliko i u kupatilu, a pristupačan za upotrebu. Maslinovo ulje je savršen prirodni proizvod za negu kože za borbu protiv suvih ruku, često oštećenih zimi, zahvaljujući svojim hranljivim svojstvima.

Maslinovo ulje takođe pomaže da se oslobodite crvenila i drugih osetljivosti zbog svojih umirujućih svojstava. Osim toga, efikasno je na rukama kao i na ostatku tela, pa čak i na određenim delovima lica. Takođe se može koristiti kao osnova za složenije proizvode za negu kože.

Kalendula (neven) za ispucale usne

Kada koža na vašem licu, telu i rukama postane žrtva temperatura ispod nule, postoji velika šansa da ćete imati i ispucale usne – neprijatnost koju bismo svi želeli da izbegnemo, po svaku cenu. Na sreću, cvetovi nevena su idealni za ublažavanje ispucalih usana i vraćanje mekih, zdravih usana.

Ulje nevena, koje se ponekad naziva i "macerirano ulje", ima sva neophodna svojstva za to. Ljudi sa osetljivom kožom ili onom koja je sklona svrabu navikli su da koriste ovo ulje za umirivanje, ali malo ko zna da je ono takođe veoma efikasno u borbi protiv ispucalih usana zahvaljujući svojim umirujućim, antiinflamatornim i regenerativnim efektima. Nanošenje kapi na usne biće dovoljno za njihovo oživljavanje i lepotu.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

avokadolepotamaslinovo uljeneganega koženega kože tokom zimenevenzima