SEKSOLOZI SAVETUJU: Na koje načine možete poboljšati svoju tehniku ljubljenja?

Poljupci su takođe jedan vid komunikacije. Međutim, ponekad nisu jasno definisani načini ljubljenja koji mogu najviše da prijaju partneru. Svako od nas ima različite preferencije, ali postoje smernice koje vode do najsočnijih poljubaca koji se poklapaju kod velikog broja ljudi.

- Neki ljudi vole grublji, intenzivniji poljubac, dok drugi vole spor i mekan. Isto tako, za neko uživanje u poljupcu važan je i karakter osobe - izjavila je seksualna pedagoškinja Gigi Engle i u nastavku otkrila šta zapravo poljubac čini dobrim.

Proverite da li je partner zainteresovan

Kao i kod svakog drugog čina intimnog dodirivanja, dopuštenje je ono što je ključno. Traženje potvrde od druge strane može delovati dosadno, ali može biti i vrlo seksi. Za neke ljude to je znak poštovanja koji će vas naterati da želite još više poljubaca.

Budite prisutni u trenutku

Gigi tvrdi da je vrlo važno biti u trenutku i prepustiti se, jer, onaj koji ne pridaje svom partneru veliku pažnju, loše se i ljubi. Biti prisutan u trenutku može vam pomoći da primetite da vaš partner radi nešto poput laganog povlačenja, u tom slučaju možete se i vi povući i proveriti da li je u redu nastaviti sa ljubljenjem.

Koristite ruke

Ljubljenje može biti više od korišćenja usana, držanje i milovanje lica i tela partnera može dovesti poljubac na viši nivo. Ako se prilikom ljubljenja koristite rukama, koristite ih polako i pobrinite se da vaše telo bude prilagođeno telu vašeg partnera. Počnite s držanjem lica ili nežno stavite ruke na zadnji deo njegovog vrata. Slušajte partnerovo i svoje telo.

Polako tokom ljubljenja uvedite i jezik

Poljubac sa jezikom može biti stvarno ugodan za većinu ljudi, ali svakako je potrebno polako i senzualno uvesti jezik, osim ako ste se dogovorili ili ako znate da vam odgovara intenzivnije korišćenje jezika.

Ako volite da grickate, neka to bude nežno

Kad je reč o ugrizu, morate biti pažljivi jer ne bi trebalo da povredite partnera. Gigi kaže da su najbolji ugrizi oni razigrani, spontani i nežni. Ako niste sigurni da li se to vašem partneru dopada, pokušajte nežno da gricnete donju usnu tokom poljupca, a zatim procenite da li mu se to dopada.

Pobrinite se da su vam usne mekane

Ljubljenje nikako neće biti dobro ako su vam usne suve i ispucale, pa se pobrinite da ih negujete. Ako niste redovni korisnik balzama za usne, možda je pravo vreme da počnete. Ovo se posebno savetuje tokom hladnih zimskih meseci.

Izvor: Večernji.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

ljubavljubljenjepoljubacpoljupciseksolozitehnika ljubljenja