SKUPA ROĐENDANSKA PROSLAVA: Australijanca greška u naručivanju vina koštala više od celog odmora na Baliju

Australijski turista na Baliju napravio je skupu grešku kada je naručivao večeru u restoranu, zbog čega je ceh na kraju večeri iznosio više od 2.000 australijskih dolara, skuplje nego što je platio čitav odmor.

Neimenovani Australijanac letovao je na indonežanskom ostrvu proslavljajući rođendan sa prijateljima kada je napravio grešku.

On i njegovi prijatelji odlučili su da naruče flašu vina zajedno sa večerom. Izabrali su flašu vina sa dna stranice: "Domaine Leflaive Chevalier-Monrachet", berba 2004. sa cenom od 1,7 miliona indonežanskih rupija, odnosno oko 170 australijskih dolara.

- Definitivno više nego što bih uobičajeno platio u Australiji, ali bila je rođendanska proslava. Stosedamdeset dolara nije strašno pa sam pozvao konobara, koji je napravio pauzu i pitao me: "Da li ste sigurni, gospodine?" - naveo je turista, koji priznaje da je bio malo uvređen kada ga je konobar pitao.

- Rekao sam da ne brine misleći se u sebi kako sme da pomisli da ne mogu da platim 170 dolara za flašu vina. Popili smo celu bocu i uživali u večeri, a u jednom trenutku je izašao i šef da se upozna sa nama - objasnio je Australijanac.

Na kraju večeri platio je račun i nije mnogo obraćao pažnju. Međutim, kada je sutradan proverio stanje na svojoj kartici, neprijatno se iznenadio.

Otkrio je da vino nije koštalo 1,7 miliona rupija, već 17 miliona, odnosno skoro 1.700 australijskih dolara.

- Ta večera me je zapravo koštala više nego ceo odmor - dodao je turista.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

australijanacbaliflaša vinagreskaodmorvino