NE IZLAZI IZ MODE: Animal print - kako da ga nosite sa stilom?

Animal print nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Neke privlači, neke odbija, a jedno je sigurno – stilisti ga obožavaju, ali samo u određenim kombinacijama. Kako da nosite animal print sa stilom?

Animal print je bezvremeni klasik. On se stalno vraća u fokus, koriste ga dizajneri različitih brendova. U izvesnom smislu, ovo je odlično, jer su zastupljeni svi cenovni rangovi. Ali, sa druge strane, kako prepoznati pravi komad sa animal printom?! Kako uopšte uklopiti lepardovu, zebrinu, zmijsku kožu u svoj autfit, a da to izgleda trendi, stilizovano i sofisticirano pre nego eklektično ili vulgarno?

Animal print za proleće 2023.

Već nekoliko sezona za redom, kada je animal print u pitanju, ne posustaje popularnost leopardovog dezena. Drugi dezen po popularnosti je žirafa, koja je uletela punom snagom na piste za proleće – leto 2023.

Ovoga proleća, najbolja opcija za stilizovanje animal printa jeste kupovina cipela i modnih dodataka sa ovakvim dezenom.

Trendi kombinacije sa animal printom za proleće 2023.

- Mala crna haljina i leopard ili (čak) pernate sandale
- Ravne pantalone sa zebrinim motivom ili torba sa dezenom kravlje kože
- Naočare od kornjačevine ili u dezenu leoparda (idu uz sve stilove)
- Torbe i cipele sa obrubom od zmijske kože

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Kako prilagoditi animal print godinama, događaju i tipu građe?

Starosna ograničenja u oblačenju nikada ne treba postavljati. Ako vam se dopada i ako vam stoji – nosite. Vodite samo računa o tome da su dezeni, naročito kontrastni, skloni da dodaju godine i ističu crte lica. Zato, ako ne volite bore ili gubitak volumena na licu, nosite animal u dodacima ili na donjem delu odeće.

Što se tiče animal printa i građe tela, ograničenja se mogu odnositi samo na dezene tigra i zebre – horizontalne pruge vizuelno proširuju i to treba imati na pameti.

Kada je prilagođavanje određenoj društvenoj prilici u pitanju, treba biti oprezan sa leopard printom. On nije idealno rešenje za svečane događaje i kancelariju, čak i kada ga dres kod dozvoljava. Ipak, ukoliko ga koristite umereno, gotovo je nemoguće napraviti stilsku grešku.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

animal printbezvremenski klasikmodatrend