MEJKAP SAVETI: Kako odabrati nijansu crvenog karmina prema tenu?

Smatra se da su prve crvene boje za usne napravljene su od drobljenog dragog kamenja, a nosili su ih ljudi u Mesopotamiji pre više od 5.000 godina, piše "The List".

Kroz istoriju, oblici crvene boje za usne nosili su se u bezbroj kultura i vremenskih perioda, od starog Egipta do antičke Grčke. I dok su se njegove formulacije menjale, još uvek ostaje isto, da je smeo i da i te kako privlači pažnju.

Kako da odlučite koja nijansa crvenog karmina je vaša - hladna, topla ili neutralna crvena? Za početak će vam pomoći ako utvrdite da li imate hladan, topao ili neutralan ton kože.

Kako da shvatite koji je vaš ton kože?

Određivanje boje vaše kože može da bude zbunjujuće, ali je jednostavnije nego što mislite. Ključno je da pogledate ispod svoje kože tako što ćete primetiti koje boje su vaše vene kada gledate deo tela gde ih možete videti kroz kožu, na primer, na unutrašnjoj strani zgloba.

Ako vam vene izgledaju plave boje, onda imate hladnu kožu. Ako izgledaju više zelene boje, onda imate kožu toplog tona. A ako vam se čini da su vaše vene i zelene i plave, ili izgledaju kao plavkasto zelene, onda verovatno imate kožu neutralnog tona. Kada birate šminku, dobra je ideja da izaberete boje koje imaju komplementarni ton vašoj koži. Što znači, ako imate hladnu kožu, odabir kozmetike koja takođe ima hladan ton će verovatno pomoći u stvaranju izgleda koji izgleda harmonično sa prirodnim tenom.

Prema tome, koja nijansa crvenog karmina će vam najbolje stajati?

Kada birate crveni ruž i pokušavate da utvrdite da li je nijansa hladna, topla ili neutralna, obratite pažnju na to da li crvena više naginje ka narandžastoj ili malo više ka ljubičastoj. Ako je ruž za usne jarkocrven to ga čini toplo crvenim i savršenim izborom za ljude sa toplim tonom kože.

Ako crvena nijansa karmina izgleda više kao ljubičasta ili roze, gledate u hladnu nijansu, takođe poznatu kao "plavocrvena". Ova vrsta crvene boje će verovatno najbolje izgledati na osobi sa hladnim tonom kože. U slučaju da ruž ide u pravcu ni narandžaste, a ni plave boje, smatra se neutralnim.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

crveni karminhladan tenkarminkarmin za usneneutralan tennijansa karminanijansa ružaružruž za usnešminkatenten licatopao ten