JEZIK CVEĆA: Crvene ruže - šta znače kada je ljubav u pitanju?

Otkrićemo vam jednu tajnu: postoji nešto što se zove jezik cveća. Taj koncept je zapravo prilično sam po sebi razumljiv. Ljudi koriste različite vrste cveća da prenesu različite poruke. Slična priča je i sa signalima koje vaše telo šalje. Umesto reči možete koristiti pogled, osmeh, držanje tela i dodir. Kada pričamo o romantičnoj ljubavi, nema sumnje da su crvene ruže prve koje vam padaju na pamet.

Ali, da li znate šta sve ovo cveće, svima dobro poznate boje ljubavi može da znači? Upravo to je naša današnja tema – simbol crvenih ruža u ljubavi.

ROMANTIČNA LJUBAV

Dobre vesti za sve vas zaljubljene golupčiće. Najvažnije značenje crvenih ruža je povezano sa iskrenom ljubavlju. Dakle, ako vam voljena osoba pokloni divan buket crvenih ruža, to je definitivno znak da je zaljubljena u vas. Štaviše ako vam momak uruči ruže ove boje, a da nije u pitanju godišnjica vaše veze, Dan zaljubljenih ili vaš rođendan, smatrajte da mu je zaista stalo do vas.

STRAST

Ali, romantična ljubav nije jedina za koju se vezuju crvene ruže. Ne smemo zaboraviti da ono cveće simbolizuje i strast. Na kraju krajeva, crvena boja sama po sebi predstavlja simbol strasti i žudnje prema nekom. Naravno, ovde ne govorimo samo o fizičkoj privlačnosti mada je čest slučaj da će momak kog devojka strasno privlači često da joj kupuje crvene ruže, već i o strasti koja se javlja među ljudima koji dele iste snove.

TAMNO CRVENE RUŽE

Ali, šta je sa tamno crvenim ružama? One imaju skoro isto značenje kao i "obične" crvene ruže, jer su takođe simbol ljubavi i strasti, ali ako pitate profesionalce u svom poslu odnosno cvećare, svaki od njih će vam reći da su one sofisticiranije i misterioznije. One deluju kao pažljivo odabrane za posebnu osobu. One nisu jednostavno crvene ruže, već mnogo više od toga. Žene to znaju, a i muškarci. Kada ih dobiju na poklon one se osećaju posebno, a gotovo uvek su izbor muškaraca koji su iskreno zaljubljeni.

JEDNA CRVENA RUŽA

Ali, šta je sa dobijanjem jedne crvene ruže na poklon umesto buketa? Da li je njeno značenje isto kao ono koje ima buket ruža? Da li je ona i dalje povezana sa ljubavlju i osećajem strasti? Definitivno da! Ali, ovog puta ona ima mnogo konkretnije značenje. Jedna crvena ruža simbolizuje ljubav na prvi pogled. Stoga ako je dobijete na prvom sastanku, budite sigurni da ste oborili tog momka s nogu.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

buket ružacrvene ružejedna crvena ružajezik cvećapoklonruzaruzestrast