DONETA PRESUDA: Severina Vučković proglašena krivom za vređanje socijalne radnice

Pevačica Severina Vučković proglašena je krivom i novčano kažnjena zbog vređanja socijalnih radnica.

Kako se dalje navodi, ona ima pravo na žalbu.

- Ko omalovažava ili vređa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, biće kažnjen za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20 do 100 evra ili kaznom zatvora do 30 dana.

Prema optužnici, Severina je vređala socijalnu radnicu "Centra za socijalni rad Maksimir" 14. februara prošle godine, a Centar za socijalni rad je podneo prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vređanja i omalovažavanja službene osobe.

Kako je u prijavi stajalo, Vučkovićeva je nazvala Centar za socijalni rad pa "verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu". Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala reči u razgovoru s njom.

Pevačica ju je pitala "s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku", navela je socijalna radnica i dodala da je pokušala da joj objasni da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene porodice.

- Međutim, nju ne zanima šta sam imala da kažem, nego je nastavljala: Je*em vam majku svima, ovo je zaje..., zaje... me već devet godina i sad je dosta - navela je socijalna radnica.

Izvor: Kurir.rs/24sata.hr
Foto: severina/Instagram

severinaseverina vučkovićsudtop_slidertužba