NEKADAŠNJI FUDBALER "PARTIZANA" OPERISAN: Andrija Delibašić vodi borbu za život

Nekadašnji centarfor "Partizana" Andrija Delibašić vodi borbu za život.

Na utakmici između Crne Gore i Srbije (0:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, navijači domaće selekcije istakli su transparent na kojem je pisalo: "Andrija, pobedi još jednom".

Posle toga skandirali su mu domaći, ali i navijači Srbije i poželeli da pobedi u najvažnijoj borbi za život.

Naime, četrdesetjednogodišnjem Delibašiću nedavno je bio dijagnostikovan tumor na mozgu. Operisan je i oporavlja se od najteže bolesti, a navijači obe selekcije pružili su mu podršku da što pre ozdravi.

Delibašić je rođen je 24. aprila 1981. godine u Nikšiću. Kao dečak je došao u "Partizan" i prošao omladinske kategorije kluba. Debitovao je za prvi tim crno-belih i u narednih pet godina na 100 prvenstvenih utakmica postigao čak 48 golova.

Sa "Partizanom" je osvojio dve titule prvaka - 2001/2002. i 2002/2003, i jedan kup, 2001. Osim po mnogim golovima, ostao je upamćen po tome što je tokom prvog ulaska "Partizana" u Ligu šampiona bio jedini strelac za "crno-bele" u grupnoj fazi - postigao je golove protiv "Porta" i "Olimpik Marselja".

Iz "Partizana" odlazi 2004. godine u špansku Majorku, a tokom boravka u tom klubu biva prosleđivan na pozajmice u "Bragu", AEK iz Atine, "Beiru Mar", "Sosijedad", da bi 2008. potpisao za "Erkules", a nakon toga je tri sezone igrao za "Rajo Valjekano". Pred kraj karijere je igrao u tajlandskom "Ratčaburiju", a poslednji klub mu je bio "Sutjeska".

Za reprezentaciju Crne Gore igrao je od 2009. do 2013. i za to vreme odigrao 20 utakmica i postigao šest golova. Počeo je trenersku karijeru, a pre nego što je počeo borbu sa teškom bolešću bio je trener "Mornara" iz Bara.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Podcast Komuna - YouTube/PrintScreen

Andrija Delibašićfk partizanoperacijatumor na mozgu