Direktni letovi Beograd – Tel Aviv ponovo od 6. aprila

Direktna avio linija Er Srbije koja će povezati Beograd i Tel Aviv biće ponovo uspostvljena 6. aprila, na veliki jevrejski pranzik, izjavio je sinoć ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

- Presrećan sam što će ponovo početi direktni letovi između naše dve zemlje, za manje od tri sata putnici će moći da stignu iz Beograda do Tel Aviva i obrnuto - rekao je ambasador i dodao da će prvi avion Er Srbije poleteti na jedan od njavećih jevrejski praznika Pesah koji se slavi kao praznik proleća koje je znak novog početka, novih dostignuća i veza, između Srba i Jevreja, Srbije i Izraela.

Direktna avionska veza između dve zemlje biće, kako je istakao, od velike pomoći biznis zajednici, ljudima koji rade u oblasti real estejta, obnovljive energije, a više od svega ona će biti još važnija za razvoj turizma.

- Viđaćemo sve više turista koji će dodatno spajati naša dva naroda - rekao je Vilan i naglasio da je 6. april dobar datum za srećan početak.

Prijemu koji je ambasador upriličio pred ponovno uspostavljanje direktnih letova Er Srbije između Sbrije i Izraela prisustvovao je i ministar privrede Rade Basta i generalni direktor nacionalnog avioprevoznika Jirži Marek.

Marek je naglasio da je Tel Aviv bio jedna od poslednjih destinacija na Bliski istok koja nije obnovljena nakon pandemije.

- Ona predstavlja naš povratak na Bliski istok, prvobitno smo najavili tri leta nedeljno - utorkom, četvrtkom i nedeljom, ali smo danas nakon odličnih rezultata koje je pokazalo istraživanje tržišta, odlučili da uvedemo i četvrti let, koji će početi 8. maja i to ponedeljkom - rekao je Marek.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

air serbiaizraelJahel Vilanletovitel aviv