Zero Tenacity postigao istorijski uspeh odbranom titule šampiona Ultralige

Srpski e-sport tim Zero Tenacity uspeo je tokom proteklog vikenda da odbrani titulu Ultralige i time uđe u istoriju poljskog i evropskog e-sporta odbranivši titulu prvaka poljske lige u LOL-u (League Of Legends).

Tamo gde su posustali poznati e-sport timovi popup Illuminar Gaming, Rogue Esports Club (AKG Rogue), Devils.One i K1CK Neosurf, Zero10 je uspeo i po prvi put u istoriji poljskog e-sporta, drugu sezonu uzastopno osvojio prestižnu titulu prvaka jedne od četiri akreditovane e-sport lige u Evropi.

Savladavši Orbit Anonimo sa 3:1, Z10 je postao najuspešniji tim Ultralige za četiri godine postojanja igara League of Legends u organizaciji Polsat Games-a.

Foto: Arhiva

Turnir je u direktno prenosila Poljska nacionalna televizija, a uživo je online gledalo više od 10.000 ljudi dok je preko raznih platformi (You Tube, Twich) i nacionalne televizije gledanost prešla 8,8 miliona ljudi.

Srpski predstavnik Z10 tima, Dušan "Ryuzaki" Petković, koji je rođeni Kruševljanin, osvojio je po drugi put titulu MVP-a u finalu i time se pozicionirao kao jedan od najboljih LOL igrača u Evropi dok je "Noah" koji je trenutno prvi igrač na evropskoj rang listi od 34 miliona igrača, "podigao prašinu" na Twitter-u gde je objavio da je pobeda bila laka i pozvao ostale sjajne igrače iz Francuske, Španske i ostalih relevantnih liga da se spreme za duele sa njim koji ih svakako očekuju tokom predstojećeg EMEA Masters-a.

Foto: Arhiva

Na evropskom prvenstvu u LOL-u (EMEA Masters), čija glavna faza počinje 11. aprila, Z10 će pored francuskog LDLC, Heretic-a i MoviStar Riders-a iz Španije, biti jedan od timova koji će se sasvim izvesno naći u velikom finalu koje je po rasporedu zakazano za 29. april.

Više informacija moguće je naći na Instagram i Twiter nalozima ovog e-sport tima.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Dušan "Ryuzaki" Petkoviće-sportEMEA Mastersleague of legendsLOLtitulaUltraligaZ10Zero Tenacity