POPULARNI MIM: Ko je pas koji je zamenio poznati logo ptice na Tviteru?

Pas koji se nalazi na mestu loga društvene mreže Tviter i koji je zamenio plavu pticu ima svoj profil na Instagramu i mnogo obožavalaca.

Korisnici Tvitera juče su primetili da umesto plave ptice, tradicionalnog logotipa ove društvene mreže, u levom uglu ekrana stoji jedan pas, popularni Dodž iz internet mimova.

Pas koji je postao mim i zaštitno lice jedne kriptovalute ima svoj Instagram profil i zove se Kabosu, rase je šiba inu i živi u Japanu.

Krajem prošle godine vlasnica voljenog psa objavila je da je Kabosu bila jako bolesna i da je njeno stanje veoma opasno.

Ipak, iako boluje od hronične leukemije, 17-godišnji pas je uspeo da se izvuče.

Pas je postao planetarno poznat 2010. godine kada je fotografija sa preklopljenim šapama i radoznalog izraza lica postala viralna na Redditu, Tumblr-u i 4Chan-u.

Tada je usledio talas mimova koji su zabavljali korisnike društvenih mreža i Kabosu je postala nezapamćeno popularna.

Njena popularnost je porasla 2013. godine kada su dva programera predstavila alternativnu kriptovalutu pod nazivom Dodžkoin kao odgovor na Bitkoin. Kabosu danas ima 445 hiljada pratilaca na Instagramu.

Sama vlasnica psa je rekla kako nikada nije mogla da pretpostavi kakav će uticaj na internet imati fotografija koju je napravila.

Još uvek nije objašnjeno koliko će ova promena na Tviteru potrajati.

Izvor: N1
Foto: kabosumama/Instagram

japanKabosulogo Tviterapaspopularni mimtviter