OPROSTIO SAM SEBI NEKE GREŠKE: Milan Marić iskreno o odlascima na psihoterapije

Gost emisije "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović" bio je glumac Milan Marić koji je otvoreno govorio o detinjstvu, begu u pozorište u tinejdžerskim danima i odrastanju tokom devedesetih godina.

Roditelje smatra svojim heroima koji su mu usadili neke stvari zbog kojih im je danas beskrajno zahvalan. Porodica mu je bila oaza sigurnosti.

- Ja verujem da njima nije bilo lako sa mnom - rekao je Marić.

Zvezda predstave JDP-a "Edip" istakao je da je tokom odrastanja bio rastrzan između tri sporta, a da ga je povreda navela da se okrene glumi, u kojoj je danas i te kako uspešan.

Ljubav prema glumi se kod Milana javila još u ranom detinjstvu. U osnovnoj školi je voleo da gleda scenu svečane sale, kasnije je sa časova bežao upravo u pozorište u koje i dan danas, kada nije dobre volje ode, i posmatra ga iz publike.

Popularni Beograđanin je, govorivši o svom odrastanju, naglasio:

- Trenutak kada sam ja odrastao je trenutak društvenog ludila, to su devedesete godine.

Milan Marić otvoreno je govorio i o psihoterapiji na koju je krenuo pre sedam-osam godina.

- Ja sam osetio i promenu i sagledao sebe iz nekog drugog ugla, i oprostio sebi neke greške i razumeo sebe u nekim postupcima i delimično olakšao sebi život - istakao je tokom emisije glumac koji smatra da je dužnost njegove generacije koja je živela u devedesetim godinama da napravi tampon zonu između generacije koja je živela pre, i one koja je rođena posle 2000. godine.

- Mi svi rođeni pre smo sa PTSP. Ja im stalno govorim, nemojte ništa da nas slušate, mi svi govorimo iz traume ove ili one. Mi smo svi na neki način oštećeni. Naša iskustva su traumatična u manjoj ili većoj meri. Mi nismo čisti - rekao je poznati umetnik.

Izvor: Blic.rs
Foto: eugensmesni/Instagram

Milan Marićpsihoterapije