JA SAM SRBIN, ALI SAM SE OPREDELIO ZA ISLAM: Dejan Dragojević progovorio o promeni vere i otkrio kakve pretnje dobija nakon priznanja

Dejan Dragojević nedavno je priznao da je promenio veru, a pre nekoliko dana vratio iz Meke i Medine gde je bio tokom Ramazana, a sada je progovorio o svemu.

- Dali su mi ime Zijad, nema šta nisu, to ništa nije istina. Stalno mi šalju poruke. Govorili su mi da neću moći da uđem u Srbiju, da neću moći slobodno da se krećem. Međutim, normalno se krećem, to su samo komentari preko interneta - počeo je on u emisiji "Amidži šou".

Dragojević je otkrio da ga niko nije osudio što je promenio veru.

- Niko me nije osudio. Niko i ne zna, islam retko ko poznaje. Kada sam malo objasnio, upoznati su samo o tome preko medija. Što se tiče islama, medijski je prikazan suprotno od toga što jeste. Mami je jako teško da se nosi sa komentarima. Na primer, mama je objavila fotografije sa proslave katoličkog Uskrsa, komentari su užas! Nema šta ko da mi kaže, normalni su ljudi.

Dragojević je otkrio koji je bio prelomni trenutak kada je video da će promeniti veru.

- Svi me znaju da sam bio surov i znao sam sa rečima da izvrnem naopako, jer uđem u srž svega toga. Tako je bilo i sa ovim. Čim sam stupio u vezu sa osobom koja je druge vere, pripisvali su mi sve i svašta. Tada sam istraživao da vidim kako da odbranim i tako dalje i kako sam krenuo da istražujem, krenulo je da mi sve sviđa. Ja sam čudan, zanimalo me je šta je smrt?! Kada sam krenuo da čitam, video sam da piše opširno i opisano u sitne detalje - rekao je Dragojević i otkrio da li dobija pretnje.

- Dobijam pretnje svaki dan, samo što mi babu na fiksni nisu zvali. Ja kažem, hanibal da ima Instagram, ne bi takve poruke napisao. Malo pre mi poslao neki lik poruke neke, nema šta mi nije rekao, a on bio u Turskoj i slikao se pored džamije. Ljudi mešaju veru i nacionalnost, ja sam Srbin, ali sam se opredelio za islam.

Bivši zadrugar ispričao je i da li neko iz njegovog okruženja smatra da je bio omađijan od strane nekadašnje supruge Dalile.

- Ima te magije i dalje. Niko. Bilo je to kada je bio rijaliti i stvari koje su se tamo dešavale bile su nerealne. Isekao sam se čašama, bio sam umotan skroz. Ja sam najviše pričao na tu temu, jer znam 90 posto od 100. To je bilo u tom trenutku.

Na pitanje da samo jednim pridevom opiše Filipa Cara, a jednim bivšu devojku Aleksandru Nikolić, Dragojević kaže:

- Ne bih to komentarisao. Bilo mi je smešno, rekao je Car: "On bi meni trebao penziono da uplati". On će zauvek biti moj zet, ako Bog da da mi biznis bude kako treba, on od mene ima godinu dana radnog staža. Meni je on samo dobro doneo, drag mi je.

Izvor: Kurir.rs
Foto: dejan_dragojevic_official_/Instagram

dejan dragojevićislamZadruga