EKSPLOZIJA BOJA: Osam prolećnih makeup trendova

Trendovi šminkanja za proleće koje smo primetili na društvenim mrežama, 100% razumeju zadatak kada je reč o tome da to toplije vreme odraze nekim zaista sanjivim makeup momentima.

Uzmite na primer, frosted shimmer stil iz 90-ih koji se tiho vraća. Uskoro će doći do čitave eksplozije svetlucavih senki za oči i sjajeva za usne koji će zablistati na suncu. Želite nešto malo odvažnije? Grunge je održavao raspoloženje tokom zime, ali izgleda da ne ide nikuda ni ovog proleća i leta. Jedina razlika je u light izgledu trenda sa delikatnim teksturama i čistijim smoky eye.

Što se ostalog tiče? Nastavite da čitate za naš pregled najboljih makeup trendova za proleće 2023.

Prozirno-jako rumenilo

Prozirno i jako nisu baš dve reči koje bi trebalo da se stavljaju u isti kontekst, ali trend izraženog rumenila je dokaz da ove dve reči mogu da rade u harmoniji. U narednih nekoliko sezona rumenilo postaje velika stvar.

Boje na očima

Trenutak je da zamenite svoju uobičajenu crnu podlogu na očima za šarenu alternativu. Očekujte da vidite više pastelnih i neon boja iscrtanih preko linija trepavica ili senke za oči u punim, svetlim bojama. To je statement look, ali uparen sa minimalističkom, svakodnevnom šminkom, može izgledati skromno i beskonačno nosivo.

Lagani grunge

Jedan zimski trend šminke koji nikuda ne ide? Grunge - ali prikladan za proleće/leto. Umesto pune mat podloge, gustih tečnih ruževa i teškog smoky-eye, vidimo da glam grunge estetika dobija laganu nadogradnju sa polumat tenom ili čak toniranim hidratantnim kremama.

Glazed usne

Haštag 2ulje za usne" na TikTok-u ima 1,2 milijarde pregleda, a "Dior ulje za usne" ima više od 650 miliona pregleda, tako da verovatno nije iznenađenje da su glazirane usne jedan od najpopularnijih trendova za proleće/leto – jer nijedna sezona ne funkcioniše sa glossy sjajem savršenije od sunčanih godišnjih doba za efekat tog staklastog sjaja.

Frosted shimmer iz 90-ih

Vratili smo olovku za usne iz 90-ih, grunge iz 90-ih i čak viđamo i tanke obrve iz 90-ih. Tako da je bilo samo pitanje vremena kada ćemo dalje kopati po arhivi i oživeti mat usne i senke za oči koje su Pamela Anderson i Brandy davno proslavile.

Barbiecore

Zalazimo polako iz zimskog u letnji barbiecore beauty, koji sa sobom donosi hot pink lak za nokte, pufnaste trepavice, svetlucave akcente I ružičaste usne.

Coquettecore

Sa preko 8,4 milijarde pregleda na TikTok-u, makeup trend koketa se oslanja na old-school ženstvenost (think pink, biseri, čipka i mašne). To je izgled koji spaja senzualno sa nevinošću, ali u svojoj srži, ova nova generacija coquette makeup-a jednostavno se oslanja na besramnu "girly" estetiku.

Underpainting

Šminkerka Meri Filips potresla je internet kada je otkrila svetu lak trik za konturisanje prirodnog izgleda. Trend mekšeg, konturisanog izgleda vladaće ovog proleća i leta.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

konturisanjelepotamakeupočiprirodni izgledšminkašminkanjeusne