Gde će građani Srbije putovati za uskršnje i prvomajske praznike?

Uoči uskršnjih i prvomajskih praznika uvek razmišljamo gde možemo da otputujemo i provedemo slobodne dane izmešteni iz grada.

Direktor Yuta Aleksandar Seničić kaže da je ove godine 30 odsto veće interesovanje za aranžmane nego prošle.

- Cene su otišle gore, nažalost u meri u kojoj je inflacija, 15 do 20 odsto. Možemo da putujemo po evropskim gradovima za prosečno 150 evra - kaže on.

Kaže da je za Uskrs prodato više od 90 odsto ponude i da se većinski radi o autobuskim aranžmanima, u kojima se može naći poneko mesto.

- Za 1. maj su iste destinacije, evropski gradovi, Egipat i Kipar su zanimljivi, moguće je već da se kupa jer je i na Kipru more toplo. Avionski aranžmani za sve veliki evropske gradove aktuelni su i za 1. maj, prodaja ide dobro i oni koji to nisu uradili teško će naći mesto u avio aranžmanima - objasnio je.

I turističke destinacije u Srbiji veoma su popularne.

- U Srbiji će biti više putnika, to je uvek tako. Najčešće su to planine, uglavnom idu porodice, Divčibare, Tara, Zlatibor, Rudnik, Kopaonik. Po najavama iz hotela vidimo da je popunjen i hotelski i privatni smeštaj i to 80 odsto, što je dobro. Ista je stvar i za 1. maj. Naše banje, Vrnjačka, Soko, Prolom, Vrdnik, osim hotelskog smeštaja imaju kvalitetan privatni smeštaj, vidimo da je popunjenost banja preko 80 odsto - kaže Seničić.

Izdvojio je i neke popularne letnje aranžmane.

- Grčka, severni deo je atraktivan, tu su aranžmani nešto poskupeli, apartmani su povoljni, 10 odsto je skuplje nego prošle godime, a za 70-80 evra krajem maja možete u Grčku. Tunis je recimo izuzetan odnos cene i kvaliteta - naveo je.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Freepik.com

prvomajski prazniciputputovanjaputovanjeuskršnji praznici