DOĆI ĆE BABA, A ZVAĆU I KEVU: Dejan Dragojević otkrio kako slavi Ramazanski bajram (FOTO)

Islamski vernici proslavljaju Ramazanski bajram nakon jednomesečnog posta, a koji se slavi tri dana. Pobednik pete sezone rijalitija "Zadruga", Dejan Dragojević, koji je već četiri godine u Islamu obeležava ovaj praznik.

Naime, Dejan je primio muslimansku veru, što je nedavno priznao. On se vratio sa verskog putovanja u Novom Pazaru kako bi Ramazan proslavio u svom domu u Veterniku, piše portal Pink.rs.

Dragojević je na svom Jutjub kanalu otkrio kako slavi Ramazan, i tom prilikom pokazao da sedi sam za stolom, dok su ostali članovi porodice van kuće.

Dejan je iz Novog Pazara doneo mantije, ćevape, baklave, pa je sve spremio i postavio na sto.

- Bajram je stigao. Ramazan je savršen. Bajramski ručak je tu. Sad trenutno ručam sam, ali baba će doći da ruča sa mnom, jer je jedina kod kuće. Zvaću i kevu isto. Baklava od Šeika mog brata, Alah da ga nagradi. Ćevapi, mantije, rekao sam da ću kući da pravim Bajram, pa su me braća pogurala. Zvaću kevu da proba baklavu - počeo je on i dodao:

- Želeo bih da kažem da nije bitno da li sedite sami kod kuće, da li pripremate Iftar ili sedite u praznoj kući, za praznim stolom, bitno je da vam srce nije prazno. Ono se jedino puni za vreme Ramazana - pričao je bivši zadrugar.

Dejan je deo praznične atmosfere podelio i sa fanovima na Instagramu.

- Bajram Šerif Mubarek Olsun... Odakle početi a biti kratak? Niste sami, kao što nisam ni ja. Baš prava jačina vere je ta da znate da je Allah uvek tu i kada nema nikog pored vas. Zapamti jedno, kada si bolestan 1000 ljudi da je oko tebe ti ćeš samo moliti boga da ti pomogne, nećeš hteti da zavisiš od ljudi, zato ako nema nikog da sedi sa vama za Bajram budite sigurni da je Bog baš tu pored. Jer čovek kad je duševno napunjen ne interesuje ga dunjaluk. Kraj je najlepšeg meseca i već danas čovek koji je postio oseti promenu, zato svima želim jak Iman i da istraju do sledećeg Ramazana. Želim da pružim podršku i sabur svim ljudima koji nemaju sa kim da jedu i koje nema ko da obraduje, pogotovo svim jetimima jer sam juče video preko 20 njih a koliko ih samo ima... Ove slike su obeležile moj Ramazan i Bajram. Islam daje šansu da za svoje, i žive i mrtve, radite dobra dela i da za njih molite gospodara a on je milostiv i odaziva se zato se i vi odazovite namazu jer je tu spas... - napisao je Dragojević pokraj seta fotografija koje otkrivaju koliko je posvećen veri.

Foto: dejan_dragojevic_official_/Instagram

Autor: Nadlanu.com
Foto: dejan_dragojevic_official_/Instagram

bajramdejan dragojevićislampraznikramazanveternikZadruga