BUDITE ELEGANTNE I ŠIK: Koji modni trendovi će obeležiti proleće 2023. godine?

Svaka godina sa sobom donosi nove trendove u lepoti i modi. Tako je i ove 2023. godine. Prolećni modni trendovi za ovu godinu nalažu kako jednostavnost, tako i effortless šik osećaj koji ćete dobiti u trenutku, ukoliko odlučite da uložite u jedan od navedenih komada.

Definitivno se nemojte plašiti crvene boje i cvetnih motiva, jer su to dva trenda za koje se očekuje da će dominirati čitave godine. Isto tako, obavezno uložite u krojeni blejzer i punu suknju, ukoliko ih već nemate, jer su to bezvremenski komadi koje ćete moći da koristite čak i kada dođemo do sezonske rotacije trendova.

Prolećni modni trendovi za 2023.

Pune suknje

Da, možda su midi-suknje i dalje prisutne kao popularan trend u 2023, ali puna suknja se ove sezone vraća kao jača i značajnija nego ikad pre, kako bi unela elegantan izgled svakom modnom ansamblu. Predlažemo da nosite punu suknju sa svojim omiljenim gornjim bazičnim komadima, i garantujemo da će neko prokomentarisati vaš elegantan izgled i udeliti vam kompliment.

Krojeni blejzeri

Kad smo već kod dugih suknji, prolećni modni trendovi za 2023. nalažu da će pune suknje biti uparene sa blejzerima, koji su definitivno vredni vaše pažnje. Blejzeri kockastog kroja su i dalje prisutni za proleće, ali skrojene siluete su posebno šik i privlačne, i zato ih preporučujemo ove sezone.

Metalik komadi

Ukoliko želite da se istaknete, verovatno već znate da je vreme za metalik komade. Ovo je zaista prolećni modni trend za koji se očekuje da će dominirati čitave sezone, a verovatno i godine. Veoma zanimljiv aspekt ovog trenda je da ga možete nositi na mnogo različitih načina, bilo da se radi o odvojenim komadima odeće, ili dodacima/aksesoaru.

Motivi rozete

Rozete su još jedan od motiva koji su se našli gotovo na svim modnim pistama za ovu sezonu. Trodimenzionalni cvetovi su i dalje omiljeni u našem izboru, jer jednostavan detalj u trenutku može da podigne čak i najjednostavniju odevnu kombinaciju. Predlažemo da ih isprobate u vidu ogrlice, u kosi, ili pričvršćenu za komad odeće.

Akcenti crvene boje

Verovatno ste već primetili da je crvena jedna od glavnih boja ove godine. Kad se samo prisetimo 2022. i hot pink boje koje je Valentino uneo u igru mode, prolećni trendovi za 2023. predlažu da će ista priča biti i sa nijansama crvene. Ukoliko ne želite da izlazite u skroz crvenom izdanju, predlažemo da akcente crvene nosite u vidu upravo toga – akcenata. Stoga, možete je nositi kao kaiš, čarape, ili drugi detalj koji vam se u tom trenutku čini prikladnim, i sigurni smo da ćete dobiti komplimente.

Kožne jakne

Kožna jakna je jedan od najboljih komada koje možete imati u svom garderoberu. A tu mislimo i na one komade koji su napravljeni od veštačke kože, jer zaista ima kvalitetno odrađenih alternativa. Ovaj tip jakne će uneti teksturu u stajling i doneti poseban cool faktor čitavom vašem izgledu. U pitanju je šik osećaj koji dobijete u trenutku, bez imalo napora.

Izvor: Wannabemagazine.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

blejzercrvena bojagarderobakožna jaknamodamodni trendoviodećaprolećeprolećni modni trendoviu trendu