NEOBIČAN METOD: Amerikanka izbacila kamen iz bubrega zahvaljujući vožnji rolerkosterom

Jedna devojka iz Nju Džersija naterala je gledaoce da se "trznu" nakon što je izbacila kamen iz bubrega odnosno jednu od kalcifikovanih kuglica vozeći se rolerkosterom u Disney World-u.

Sa ovim neobičnim "incidentom" očigledno ona nije jedina. Nakon što je istraživala lekove na mreži, devojka iz Džersija je otkrila da se u mnogim člancima pominje neobičan lek - vožnja rolerkoasterom "Big Thunder Mountain" u Disney World-u u Orlandu na Floridi.

Zato je rezervisala jednodnevni izlet kako bi testirala ovaj neortodoksni metod pomoći izbacivanja kamena iz bubrega.

- Vozili smo se u samom zadnjem redu kao što su svi članci rekli da morate da uradite da biste izbacili kamen u bubregu - izjavila je Felon pored snimka njenog vožnje po krivinama rolerkoastera

Ona se navodno se dva puta provozala rolerkosterom kako bi povećala šanse da odbaci svog bolnog putnika – kamen u bubregu.

Felon je tada rekla da je "zastala da uzme suvenir" i da se vratila na aerodrom, a onda je imala "tolike bolove". Potom se devojka sa TikTok snimka, vratila kući u ponoć, nakon čega se sledećeg jutra probudila i otkrila da je njen diuretik iz Disney World-a uspeo!

- Bila sam bukvalno šokirana, pronašla sam kamen u bubregu - izjavila je Felon u snimku.

Gledaoci snimka su bili šokirani zbog njenog otkrića:

- Iskreno, ovo je tako moćan potez, leteti u Dizni da prođe kamen u bubregu - uzviknuo je jedan impresionirani obožavalac, dok je drugi napisao:

- Jeftinije od odlaska u bolnicu i mnogo zabavnije!

- Radim u ordinaciji urologa, ja ću početi da govorim pacijentima ovo - izjavio je treći gledalac snimka.

Studija iz 2016. godine u državi Mičigen otkrila je da je odlazak i vožnja rolerkosterom pomogla mnogim pacijentima da izbace kamen u bubregu u skoro 70% slučajeva.

- Imao sam pacijente koji su mi govorili da su nakon vožnje određenim rolerkosterom u Disney World-u mogli da izbace kamen u bubregu. Čak sam imao jednog pacijenta koji je rekao da je izbacio iz sebe tri različita kamena nakon što se više puta vozio rolerkosterom - rekao je profesor emeritus Dejvid Vartinger, koji je vodio eksperiment, prenosi "New York Post".

Da bi ovu teoriju stavio na test, profesor je napunio 3-D modele bubrega replikom kamena u bubregu, a zatim se vozio prugom "Thunder Mountain" preko 20 puta. Otkrio je da je zaista izbacio kamen iz bubrega u sedam od 10 pokušaja pod uslovom da je seo u zadnji red.

Zanimljivo je da su Vartinger i saradnici pokušali sa istim eksperimentom na drugim rolerkosterima velike brzine, ali su rekli da je "Big Thunder Mountain" bio jedini koji je uspeo.

Izvor: Zanimljivostidana.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

bubregDisney Worldkako izbaciti kamen u bubregukamen u bubregunaučnicirolerkostersadvožnja rolerkosterom