Miroslav Plišo: Moj poslovni put bio je naporan, težak i dugotrajan

Miroslav Plišo, generalni menadžer, "Meneghetti Wine Hotel & Winery" (Hrvatska), govoreći o počecima na panelu konferencije "Summer 2023", rekao je da se kretalo od malih stvari.

- Put je uvek bio naporan, težak i dugotrajan. Mi smo počeli pre 20 i kusur godina sa jednom kućom od pet zvezdica sa četiri sobe, nakon toga smo rasli na 20 pa ćemo ove godine, od maja meseca, biti na 68 spavaćih soba - istakao je on.

Da bi hotel rastao, postojala je potreba da ga prate kvalitetni prateći sadržaji.

- Istovremeno smo gradili ne samo sobe nego i sve druge sadržaje koje bi hotel trebalo da ima da bi se te sobe punile, uključujući FNB, dva restorana, jedan plažni objekat... Vinariju smo izgradili pre nekoliko godina, pustili u pogon, integrisali celi taj deo i, naravno, integrisali procese koji su bili važni da naš rast ne bude prejak, a da ga ostala infrastruktura ne prati - rekao je Plišo.

Prošle godine započeta su ulaganja u marketing i predstavnike prodaje.

- Prošle godine počeli smo da ulažemo u marketing i prodaju. Decentni marketing koji se poziva na kvalitet i ukazuje na postojanje Menegetija. Angažovali smo mnogo predstavnika prodaje po celom svetu, najviše, naravno, smo se obratili nemačkom govornom području i Americi, Engleskoj koji su nam tradicionalni gosti i najviše dolaze, ali nismo zanemarili ni Srbiju iz koje nam dolazi mnogo gostiju, vrlo zadovoljnih gostiju, vrlo dobra klijentela, Slovenci i, naravno, Hrvati, uvek tu prisutni - dodao je Plišo, naglasivši da taj deo (Hrvatska, Slovenija, Srbija) čini ukupno 30 procenata njihovih ukupnih prihoda.

U svom obraćanju naveo je da se, uz razvoj samog hotela, istovremeno razvijao i vinski sektor, u kome su povećane količine i kvalitet, kao i da se, zbog svih tih obaveza, nije baš mnogo spavalo prethodnih godina.

Celu konferenciju možete pogledati OVDE.

Foto: Jutarnji list - YouTube/PrintScreen

color media communicationshrvatskaMeneghetti Wine Hotel & WineryMiroslav PlišoSummer 2023