Od sutra će u svim školama u Srbiji biti prisutni policajci

U svim školama u Srbiji, od sutra od osam časova, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave, koji će preventivno delovati. Stevandić je takođe rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

- Već sutra od osam časova, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje - rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić za RTS, prenosi Tanjug.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

- Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci... - rekao je Stevandić.

Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana - na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Danilo Stevandićministarstvo unutrašnjih poslovamupOŠ Vladislav Ribnikarosnovne školepolicijaškolaškolesrednje školezaštita dece