REČI PREMIJERKE: Industrija i poljoprivreda zaslužne za rast BDP

U prvom kvartalu ove godine BDP Srbije ostvario je rast od 0,7 odsto, što je bolje od očekivanog, konstatovano je na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić.

- Оblasti koje su zaslužne za rast BDP-a su industrija i poljoprivreda - istakla je Brnabić i dodala da su u oblasti poljoprivrede ključni klimatski uslovi.

Kako je saopštila Vlada Srbije, premijerka je istakla da se očekuje da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto.

Premijerka je naglasila da inflacija usporava i stagnira i poručila da se očekuje da do kraja godine ona iznosi oko osam odsto.

Brnabić je istakla da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte i ukazala na važnost izgradnje nacionalnog stadiona.

Predsednica Vlade je, govoreći o turizmu, naglasila da na tu oblast možemo direktno da utičemo i dodala da Srbija beleži rekordne podatke, kako domaćih tako i stranih turista. Brnabić je, kako se navodi, istakla važnost promocije naše zemlje i svih njenih znamenitosti na najbolji način, u državama čiji su građani iskazali zainteresovanost da obiđu Srbiju.

Izvor: n1info.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay

Ana BrnabićbdpindustrijapoljoprivredapremijerkarastSavet za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvodasednica