NA JEDNOJ FLAŠI VINA: Žena preživela pet dana u zabiti Australije (VIDEO)

Četrdesetosmogodišnja žena preživela je pet dana u australijskoj zabiti na slatkišima i jednoj flaši vina.

Lilijan Ajp krenula je na kratki put u nedelju, putujući kroz gusto šiblje u državi Viktorija. U jednom trenutku, međutim, pogrešno je skrenula, a ubrzo joj se vozilo zaglavilo u blatu.

Sa sobom je imala samo flašu vina koju je ponela kao poklon. Nakon pet dana u bespuću, slasilačke službe su je spazile iz helikoptera.

- Prvo što mi je palo na pamet kad sam ih videla bilo je – voda i cigareta. Hvala bogu, policajka je imala cigaretu - rekla je za kanal 9News.

Žena je priznala da je mislila da će umreti.

- Čitavo telo je počelo da mi se gasi u petak - navela je Lilijan i dodala da je bila spremna da se preda.

U tim trenucima napisala je oproštajno pismo porodici.

Srećom, pronašli su je oko 60 kilometara od najbližeg gradića, a zbog zdravstvenih problema nije mogla da hoda daleko. U automobilu je imala samo nekoliko slatkiša i nimalo vode.

- Jedina tečnost koju je Lilijan imala, koja inače ne pije alkohol, bila je flaša vina koju je ponela da pokloni svojoj majci. Imala je dovoljno zdravog razuma da ostane u kolima i ne luta, što je pomoglo policiji da je pronađe - rekao je poručnik policijske stanice "Vodonga" Martin Torpej.

Lilijan je prevezena u bolnicu jer je pokazivala znake dehidratacije, ali je otpuštena kući u Melburn.

Izvor: RTS
Foto: Victoria Police - Twitter/PrintScreen

australijaflaša vinahelikopterizgubljena u šumipreživljanje u šumipreživljavanjespasilačke službešumavinožena izgubljena u šumi