ŽELELA DA NASLEDI STAN: Ruskinja naručila ubistvo svoje ćerke

Jedna Ruskinja je optužena da je unajmila ubicu po ugovoru da joj ubije sopstvenu ćerku kako bi se dočepala njenog stana. 67-godišnja žena iz Krasnojarska u Rusiji optužena je da je naručila ubistvo svoje 48-godišnje ćerke kako bi nasledila svoj stan.

Prema istražiteljima, penzionerka je svoje zle namere podelila sa lokalnom poznanicom koja joj je rekla da znaju nekoga ko bi to mogao da izvede, uz naknadu. Poznanik je 19. aprila 2023. organizovao sastanak između žene i potencijalnog izvršioca ubistva u parku u ulici Odeska, u gradu Krasnojarsku, tokom kojeg su razgovarali o detaljima i načinu izvršenja zločina.

Žena je navodno obećala da će plaćenom ubici platiti 80.000 rubalja (1.040 dolara) kada on pruži dokaze o ubistvu njene ćerke.

Umesto da izvrši ubistvo ćerke, 67-godišnje žene, potencijalni ubica, meštanin, otišao je pravo u policiju i rekao im za zle namere žene. Da bi prikupili dokaze neophodne za osudu, istražitelji su muškarcu rekli da nastavi da igra ulogu i čak su mu pomogli da inscenira ubistvo.

Nakon što je obavestila 48-godišnju žrtvu o nameri njene majke, policija je zatražila nešto lično što bi ubica mogao da pokaže svom poslodavcu kao dokaz njene smrti.

Trećeg maja, ugovorni ubica, koji je delovao pod nadzorom ruskih istražitelja, obavestio je "mamu koja voli" da je izvršio ugovor, ubivši njenu ćerku ubodom više puta nožem.

Kao dokaz dela, muškarac je osumnjičenoj dao torbu njene ćerke. Istog dana, žena je prebacila obećanih 80.000 rubalja na račun ubice.

Nakon što je prikupila sve potrebne dokaze, policija je uhapsila majku Ruskinju i ona je sada zvanično optužena da je počinila krivično delo organizacija pripreme naručenog ubistva.

Izvor: Zanimljivostidana.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

bizarnostćerkamajkanaručeno ubistvonovacplaćeni ubicaplaćeno ubistvorusijastanubistvo