LAKO DO VITKE LINIJE: Kojih deset namirnica pomažu u gubljenju masnih naslaga na stomaku?

Većina žena ima problema sa masnim naslagama u predelu stomaka. I većina smatra da se ugljeni hidrati moraju izbegavati ako ste na dijeti, iako to u stvari nije tačno. Ugljeni hidrati zapravo pomažu kod gubljenja masnih naslaga u predelu stomaka i ako ih polako uvedete u svoju ishranu, imaćete odlične rezultate!

1. Mahunarke

Grašak, leblebije, pasulj i sočivo - fantastične namirnice za otklanjanje masnih naslaga sa stomaka. Prema jednom istraživanju, ishrana koja se sastoji od obroka koji uključuju ove namirnice je mnogo bolja, nego ona koja ih nema. Pored ovoga, dokazano je da mahunarke imaju pozitivno dejstvo na loš holesterol, kao i na krvni pritisak.

2. Brokoli

Brokoli je povrće koje ima neverovatna pozitivna dejstva. Preventivno deluje na rak dojke, pluća i kože, a pored toga pozitivno deluje i na mršavljenja i gubljenje masnih naslaga. Brokoli sadrži sulforafan koji se uspešno bori ptoriv masnih naslaga na stomaku.

3. Crni pasulj

Crni pasulj je namirnica koja dosta pomaže u izgradnji mišićne mase, a kako se mišićna masa povećava logično je da se masti smanjuju. Koliko je uspešan u izgradnji mišića, dokazuje i to da samo jedna šolja ovog ukusnog povrća sadrži 12 grama proteina i 9 grama vlakana. Takođe je bogat i vitaminom B.

4. Banane

Banana je odlična namirnica za rešavanje problema nadusti, koji mogu da imaju i oni koji imaju savršeno ravan stomak. Pošto sadrži visok nivo kalijuma odlična je i za izbacivanje viška vode iz organizma. U jednom istraživanju, žene su dva puta pre obroka jele po jednu bananu, a nakon 60 dana, nadutost im se smanjila za čak 50%.

5. Borovnice

Borovnice su jako ukusno voće koje se može jesti uvek i kao užina i kao ceo obrok. Jedna čaša puna borovnica sadrži oko 21 gram ugljenih hidrata, što znači da je odlična u borbi protiv masnih naslaga. Pored toga, sadrži i polifenole koji sprečavaju nagomilavanje masnih naslaga.

6. Ovsena kaša

Ovsena kaša je u poslednjih nekoliko godina postala pravi “trend” među svima koji žele da smršaju i da se hrane zdravo. Posebno je odlična ako se konzumira za doručak zbog velike količine vlakana i složenih ugljenih hidrata koji daju mnogo energije.

7. Integralna testenina

Integralna testenina je zaista bolje od obične, samo zbog toga što se sastoji iz delova zrna koji su bogatiji vlaknima i hranljivim nutrijentima. Odlično se slaže uz svaki obrok, a takođe odlično utiče i na probavu.

8. Ječam

Ječam je namirnica koju bi trebalo više koristiti nego pšenicu ili čak potpuno zameniti istu. Izvor je dijetetskih vlakana koje pozitivno utiču na smanjenje holesterola, stabilizovanje šećera u krvi; ima anti-inflamatorno dejstvo i pored svega ovoga - utiče i na digestivni sistem.

9. Grčki jogurt

Takođe dosta popularan, kao namirnica za mršavljenje i zamena za visoko kalorične obroke. Kao kombinacija probiotika, kalcijuma i naravno proteina, savršena je hrana za gubljenje na kilaži, možda čak i bolji od običnog jogurta

10. Čokoladno mleko

Znate i same da su vam za mišićnu masu potrebni proteini, a čokoladno mleko je njihov odličan izvor! Pre i posle treninga, popijte po pola šolje čokoladnog mleka i unećete savršenu količinu proteina. Naravno, ovo se odnosi na čokoladno mleko sa manje masti, a jedna cela šolja ima oko 16 grama proteina - što je taman da obnovite mišiće.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

bananeborovnicebrokoligrčki jogurtintegralna testeninaječammahunarkemasne naslagemasne naslage na stomakunamirniceravan stomakstomakvitka linija