KUVARICA POZIRALA U KUPAĆEM KOSTIMU: Marta Stjuart najstariji model na naslovnici časopisa u 81. godini

Marta Stjuart postala je najstariji model na naslovnici nekog časopisa ikada pošto se pojavila u američkom sportskom časopisu "Sports Illustrated" pozirajući za godišnje izdanje časopisa u kupaćem kostimu u svojoj 81. godini.

Marta Stjuart je američka poslovna žena, spisateljica, kuvarica, televizijska ličnost i bivša manekenka.

Uspeh je postigla u brojnim poslovnim poduhvatima koji su obuhvatali izdavaštvo, emitovanje i trgovinu.

Ona je jedna od četiri modela naslovnice za ovogodišnje izdanje, čiji je cilj da proslavi moćne žene koje "žive u svetu u kojem ne osećaju ograničenja, interno ili eksterno", prenosi "Gardijan".

Ostali modeli su glumica Megan Foks, manekenka Bruks Nejder i pevačica Kim Petras.

U intervjuu za "Sports Illustrated" ona je rekla da ne razmišlja mnogo o godinama, ali da misli da je njeno pojavljivanje na naslovnici na neki način istorijsko. Martu Stjuart je u Dominikanskoj Republici fotografisao Ruven Afanador.

Pre nje najstariji model na naslovnici bila je majka Ilona Maska, manekenka Mej Mask, koja je pozirala lane, kada je imala 74 godine.

Marta Stjuart postala je slavna osamdesetih godina prošlog veka, kada je počela da piše kuvare i pojavljuje se na televiziji nakon što je postala uspešna kuvarica.

Od tada je napisala 99 knjiga, vodila više emisija o kuvanju, pokrenula sopstveni magazin o životnom stilu i izdala sopstvene linije odeće i proizvoda za kuću.

Izvor: Tanjug
Foto: Martha Stewart - YouTube/PrintScreen

kupaći kostimkuvaricaMarta Stjuartnaslovna strana