OBJAVLJEN PROGRAM BELGRADE BEER FESTA: Čiji nastupi nas očekuju tokom četiri festivalska dana?

Najveći festival piva u regionu i omiljena gradska manifestacija, Belgrade Beer Fest, proslavlja svoje 20. izdanje od 15. do 18. juna na Ušću, u organizaciji Skymusic-a, a nakon najave nekih od headlinera, objavljen je i program na glavnoj bini.

Publiku pored nastupa "Morcheebe", "The Brand New Heavies", benda "Incognito", Ane Popović, Van Gogh-a, Partibrejkersa, Tonija Cetinskog, Kralja Čačka, Brkova, očekuju i žestoke svirke nekih od najpoznatijih domaćih bendova i izvođača.

Prvog dana festivala, 15. juna, nastupiće već najavljena trip-hop senzacija, sastav Morcheeba, a pored njih, na binu će izaći i Bojana Vunturišević, jedna od najprogresivnijih kantautorki domaće rok scene. Ana Rucner, hrvatska čelistikanja i jedna od najvećih umetnika današnjice koja elemente klasične, moderne i etno muzike predstavlja na moderan i jedninstven načinimaće zapažen nastup sa Elvisom Bajramovićem, prošlogodišnjim pobednikom Dragačevskog sabora trubača i jednim od najpoznatijih domaćih trubača. Neverne bebe, bend koji ima ogromnu fan bazu takođe će nastupiti prvog dana, kao i rok senzacija iz Ljubljane, popularni bend Joker Out.

Već sledećeg dana, 16. juna, glavne zvezde večeri biće Kralj Čačka, srpski Tom Waits i andregraund umetnik čije stvaralaštvo ne podilazi masama. Jedan od najpoznatijih hrvatskih pop izvođača, Toni Cetinski, publici na Beer Festu takođe će prirediti odličnu svirku, kao i rok veterani, sastav Bombaj štampa, jedan od najvećih ex-YU bendova, čiji kvalitet traje pune 4 decenije. Bend Brkovi, sa svojim prepoznatljivim “PunkFolkWellness” stilom zagrmeće drugog festivalskog dana, kao i Zoster, popularni mostarski rok sastav.

Subota, 17. jun, treći festivalski dan, rezervisana je za nastup benda Incognito, koji je osoben po harmoničnoj kombinaciji rok i reggae zvuka sa eksperimentalnim jam-session elementima, koji kulminiraju u istinskom jedinstvenom i ekstatičkom muzičkom iskustvu. Odličnu atmosferu i još bolju svirku prirediće miljenici domaće rok scene, grupa Partibrejkers na čelu sa frontmenom Canetom, kao i grupa Kerber, koja će publiku podsetiti na neke od najvećih domaćih hitova. Van Gogh, poslednji veliki bend stvoren na ovim prostorima, nastupiće iste večeri, kao i Repetitor, sastav koji je doneo sirovu i žestoku energiju i promenio tok istorije domaće rok muzike.

Poslednji dan beogradskog festivala piva, nedelja 18. jun, donosi svirku giganata britanskog acid jazz-a, sastava The Brand New Heavies, koji je odgovoran za stvaranje nekih od najvećih R&B i soul hitova u poslednje dve decenije. Virtuoz na gitari koji pomera granice i spaja bluz, rok i fank u jedinstven, savršen zvuk, Ana Popović, nastupće isto veče, kao i Koikoi, beogradski indi-pop/rok sastav, koji je prošle godine nominovan je za prestižnu "Music Moves Europe Awards" (MME) nagradu, koja se svake godine dodeljuje talentovanim umetnicima koji predstavljaju budućnost muzičke industrije. Rok poslastica, nastup benda Atomsko sklonište, takođe je predviđen za poslednji festivalski dan, kao i nastup Obojenog programa, sastava sa autentičnim muzičkim izrazom koji slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol.

Festival, koji je prošle godine proglašen manifestacijom od značaja za Grad Beograd i koji se realizuje uz podršku Grada, biće podeljen na 10 cloud zona, a pored bogatog muzičkog i zabavnog sadržaja, posetiocima je na raspolaganju i više od 300 etiketa najraznovrsnijeg piva.

Ulaznice za Belgrade Beer Fest dostupne su putem sajta belgradebeerfest.com, sajta efinity.rs, besplatne aplikacije eFinity, u TC Rajićeva (I sprat) i na blagajni Štark Arene.

Izvor: Promo
Foto: Promo

belgrade beer festBelgrade Beer Fest 2023Skymusic