MAŠTOVITI VOZAČ: Pijani Amerikanac pokušao da okrivi svog psa za prekoračenje brzine

Osumnjičeni pijani vozač u Koloradu bezuspešno je pokušao da okrivi svog psa za prebrzu vožnju, prema policiji u istočnom Koloradu.

Policajci u Springfildu napisali su na Fejsbuku da se pokušaj prebacivanja odgovornosti dogodio u subotu kasno uveče, kada su oni zaustavili vozilo koje se kretalo brzinom od 84 kilometra na sat u zoni od 50 km/h.

- Vozač je pokušao da zameni mesta sa psom koji je bio na suvozačevom mestu, dok je policajac prilazio i posmatrao ceo proces. Muškarac je tada izašao sa suvozačke strane vozila i tvrdio da nije vozio - rekli su policijski službenici.

Kada je policija pitala osumnjičenog da li je pio alkohol, on je pobegao, ostavivši i vozilo i psa. Uhvaćen je 20-ak metara dalje.

Optužbe protiv vozača, koji od ranije ima i druge prekršajne prijave, uključuju sumnju na vožnju pod uticajem alkohola i opiranje hapšenju.

- Pas je dat vozačevom poznaniku na čuvanje dok je muškarac u pritvoru. Pas neće dobiti nikakvu prijavu i pušten je samo uz upozorenje - našalili su se iz policije.

Izvor: 021.rs/Hina
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

alkohollaganjepaspijanacprekoračenje brzinesadvozačvožnjavožnja u alkoholisanom stanju