Izložba "Daske koje znače više od života" svečano otvorena u Bačkoj Palanci

Udruženje Petrovaradin Media uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i institucijalnu podršku Ministarstva kulture realizuje projekat "Daske koje znače više od života".

Projekat se realizuje uz saradnju i podršku Muzeja pozorišne umetnosti Srbije, koji nam je za potrebe realizacije projekta ustupio istorijsku građu.

Uz pažljivo odabran tekst i uz pratnju slika, predstavljen je istorijat pozorišta u Srbiji i njegov značaj za stvaranje nacionalnog identiteta.

Izložba je prvi put otvorena u Novom Sadu, zatim je gostovala u Kraljevu i Zrenjaninu, a četvrta postavka izložbe i svečano otvaranje održano je u petak, 19. maja, u Kulturnom centru Bačka Palanka.

Izložbu je otvorio Nenad Erečković, urednik pozorišnog programa Kulturnog centra Bačka Palanka.

Erečković je istakao da je u Bačkoj Palanci trenutno u toku 59. Festival amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, i da je otvaranje izložbe koja nosi naziv "Daske koje znače više od života" upotpunilo ovaj događaj.

- Upravo nam daske fale - rekao je Erečković.

Svi zainteresovani posetioci izložbu u Kulturnom centru Bačka Palanka mogu pogledati do 6. juna.

Foto: Promo

“Daske koje znače više od života”bačka palankacolor media communicationsizložbaministarstvo kultureMuzej pozorišne umetnosti SrbijeNenad ErečkovićPetrovaradin mediasvečano otvaranje