Policajac udario dečaka jer nije imao kartu

Stres, bahatost ili želja za pogrešnim dokazivanjem, tek ovo nije jedini slučaj obračuna u gradskom prevozu, gde su nekad deblji kraj izvlačili kontolori, a nekad putnici.

Dečak nije zadobio ozbiljnije povrede, ali je njegov otac ogorčen jer, kako kaže, niko iz policije nije ljudski reagovao zbog bahatog ponašanja njihovog službenika, piše "Blic".

Incident se dogodio na Zelenom vencu u Beogradu kada se M. I. vraćao iz škole autobusom na liniji 52. Dečak nije imao kartu za prevoz, pa mu je kontrolor rekao da mora da napusti vozilo.

Prema rečima M.I. on se nalazio na prednjim vratima i pokušavao da ubedi kontrolora da mu progleda kroz prste u trenutku kad se pored autobusa parkirao saobraćajni policajac na motociklu.

Kako "Blic" piše, iako mu nije pružio nikakav povod, dok ga je legitimisao, policajac ga je iz čista mira udario pesnicom u stomak i tom prilikom mu izbio vazduh, a vrhunac njegove bahatosti bio je kad je dečaku iz torbice uzeo hemijsku olovku i stavio je u svoj džep.

- Naredio mi je da izađem iz autobusa i stavim stvari na rezervoar od motocikla. Nakon što sam odložio dokumenta i dva mobilna telefona privukao me je i snažno zabio pesnicu u rebra. Bio sam uplašen i nisam mogao da verujem šta se dogodilo. Zatim je uzeo moju zdravstvenu knjižicu i rekao kontroloru da mi napiše kaznu što je ovaj i uradio - priča M. I.

MUP obećava da će ispitati slučaj

U MUP-u Srbije je napravljena službena beleška o incidentu, koja je nakon toga prosleđena unutrašnjoj kontroli.

- Ukoliko se ispostavi da je naš pripadnik prekoračio službeno ovlašćenje očekuje ga kaznena mera propisana zakonom. Ne želimo da komentarišemo incident dok se on ne ispita u potpunosti, kako ne bi uticali na istražne radnje i krajnju odluku koja bude doneta. Svakako da ovo nije nešto što se događa često - rekli su u MUP-u Srbije.

Dečak je bio dovoljno pribran i zapisao registarski broj motocikla, a zatim pozvao svog oca S. I. i ispričao mu šta se desilo. S. I. je istog trentuka prijavio slučaj policiji, a zatim odvezao sina u Hitnu pomoć gde su lekari ustanovili da dečak oseća bol kad hoda i udiše vazduh.

ivica dačićmuppolicija