RAJ NA ZEMLJI: Džumejra – peščana parcela u Dubaiju prodata za 34 miliona dolara

Prema istraživanjima tržišta, Dubaji je čevrti grad sveta po prometu nekretnina. Ubraja se u destinaciju "broj jedan" u svetu, koja je najbolja za investicije u nekretnine zbog atraktivnog načina života i poslovnog okruženja.

Na ostrvu zaliva Džumejra u Dubaiju, za 34 miliona dolara prodata je peščana parcela. Prostire se na 24.500 kvadratnih metara, a parcelu je prodao britanski preduzetnik.

Inače, prodata parcela jedna je od 128 koje su se našle u ponudi nekretnina na ovom veštačkom ostrvu. Ostrvo ima oblik morskog konjića, a na njemu se nalazi najluksuzniji hotel na svetu italijanskog brenda "Bulgari". Na ostrvu nalaze i marine za jahte najbogatijih.

Tokom 2022. godine prodato je nekoliko parcela ljudima koji na ostrvu žele da izgrade privatne vile.

Ostrvo Džumejra je popularna destinacija u ovom delu sveta, na kojem se cenama nekretnina u poslednjih nekoliko godina trostruko uvećala vrednost.

- Ostrvo zaliva Džumejra postalo je lokacija broj jedan na tržištu nekretnina i dostupno je samo najbogatim ljudima. Na ostrvu i njegovim plažama vlasnik može da izgradi svoj dom iz snova - istakao je šef agencije za nekretnine Andrej Kumings.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

dubaidžumejrapeščana parcela