Ko razotkriva tajne Holivuda?

Iza svakog velikog holivudskog blokbastera stoji ogromna PR mašinerija štiteći sve tajne vezane za taj projekat, odnosno dozirano ih puštajući tako da se kreira "buzz" koji promoviše film, naizgled, bez konkretne promocije. Ništa se ne prepušta slučaju kada se u neki projekat investira više miliona dolara. Jedna greška, propust ili pogrešan potez mogu ubiti budućnost projekta kome je prvenstveni cilj, logično, zarada.

Znajući sve ovo, možete li onda zamisliti koliki je horor za holivudske producente i zvezde pojavljivanje sajta Hollywood Leaks? Ovaj misteriozni sajt, otvoren za sve koji imaju neku tajnovitu informaciju, ima za cilj da razotkrije najčuvanije tajne Holivuda i iznese ih u javnost. Iza ovog sajta stoji grupa "haktivista" (hakeri + aktivisti), koji anonimno objavljuju sve ono što Holivud nikako ne bi želeo da javnost neplanirano sazna, a do informacija dolaze od izvora, svakako holivudskih insajdera, koji, eto, žele da malo (pozitivno?!) napakoste Holivudu.

Do sada žrtve sajta Hollywood Leaks su glumac Džerard Batler kome su hakeri objavili u javnosti e-mail adresu i mlada zvezda Majli Sajrus kojoj su objavljeni, takođe, privatni podaci. Međutim, ono što holivudsku industriju najviše uzdrmava jeste objavljivanje scenarija. Tako, sada svi znaju šta kriju filmovi Rock of Ages u kome je zvezda Tom Kruz, rimejk filma Footloose, ali i krimi-drama Gangster Squad u kome igraju Šon Pen i Rajan Gosling. Ovi filmovi su žrtve krađe scenarija i javnog objavljivanja, što svakako utiče na iznenađenje na koje holivudski moćnici uvek računaju kao efekat koji će "namamiti" publiku u bioskope.

Dok zvezde nikako ne vole kada nešto tajnovito o njima procuri u javnost, PR-ovi i te kako znaju da profitiraju od toga i da upravo to iskoriste kao način promocije zvezde za koju su zaduženi. S druge strane, ekipa hakera koja stoji iza ovog sajta otkriva da ovo radi pre svega zbog zabave, pa jedan od njih koji sebe zove Dejper kaže:

- Radimo to zato što možemo, zato što je zabavno i zato... Što da ne radimo? Je..š Holivud! Je..š sve vezano za to pohlepno sr..e!

Ako vas je ovo zaintrigiralo pratite Hollywood Leaks možete pratiti i na Twitteru! Međutim, ne treba zaboraviti da je Holivud prava industrija koja neće pokleknuti tako lako. A s druge strane cela ova priča može biti okrenuta i u korist filmova i zvezda koje su hakeri "ogolili".

Šta vi mislte, da li je ovo kriminal?
Da li je u redu to što radi ekipa sajta Hollywood Leaks?

Ko će biti sledeća žrtva ovog sajta?

džerard batlerfootloosehakerihollywood leaksmajli sajrusrajan goslingrock of agesšon pen