I SA 20 I SA 40: Koji nakit je prikladan u bilo kom uzrastu?

Nakit za sve uzraste je onaj koji ćete lako nositi i sada, kao i za 20 godina. Dakle, ako mnogi ljudi više vole da ažuriraju svoju garderobu svake sezone, onda u slučaju nakita ima smisla sastaviti sopstvenu univerzalnu bazu, koja će biti relevantna danas i godinama kasnije.

Ogrlica - lanac

Živimo u vremenu kada je sve relativno. Polne, kulturne, starosne granice postaju zamagljene, a komplimenti „O, kako je dobro očuvano!“ ili „Izgledaš sjajno za svoje godine“ može se smatrati ejdžizmom. U Evropi se, na primer, dugo smatralo uvredljivim prepuštanje mesta u transportu starijim ljudima – neće biti srećne ni žene feministkinje.

Naravno, oseća se razlika u kulturama, ali zahvaljujući globalizaciji, nova generacija već raste neutralno prema godinama, odnosno ne pridaje značaj godinama, smatrajući da ne bi trebalo da postoje ograničenja u stilu odevanja (zato nosimo mini suknje i sa 60!). Koliko ljudi, toliko mišljenja, ali teško je tvrditi da većina žena želi da izgleda lepo i prikladno u bilo kom uzrastu.

Ako ste verni svom stilu, bilo koji asesoar može biti predstavljen ako da izgleda savršeno, bez obzira koliko godina imate. Evo liste od pet najsvestranijih i najneutralnijih komada nakita za svako doba, stil i način života koji se mogu nositi zauvek.

Biseri

Sada su biseri i dalje relevantan i raznovrstan element dodatne garderobe – i to sa dobrim razlogom. Ovaj kamen savršeno osvetljava i osvežava lice (lep bonus u svakom uzrastu), ima drugačiji oblik i boju, može se kombinovati sa bilo kojim materijalom unutar jednog komada nakita ili u slojevima od nekoliko.

U 20-ima: Eksperimentišite i mešajte bisere različitih veličina i oblika, kombinujte ih sa lancima, perlama i raznobojnim kamenjem.

U 40-ima: dajte prednost elegantnoj klasičnoj ogrlici; izaberite veličinu bisera srazmerno crtama lica.

Karike

Još jedan klasični dodatak sa maksimalnom svestranošću i funkcionalnošću su karika minđuše. Može biti puno opcija: tanke, debele, velike, male, napravljene od različitih metala, u obliku klasičnog kruga, ili blago ovalne, u obliku srca ili perece.

U 20-ima: izaberite aktuelne debele karike iz 90-ih, eksperimentišite sa materijalom, dodajte druge vrste minđuša.

Sa 40-ima godina: klasični model – tanki krugovi prečnika do 2,5 cm – izaberite od plemenitog metala. Takođe obratite pažnju na male koncizne „krofne“.

Prstenje s poludragim kamenjem

Po pravilu, takvi prstenovi od zlata, platine i dijamanata se doživljavaju kao verenički. Međutim, vredi zameniti standardni kamen poludragom varijantom, igrajući se bojom i oblikom, a dekoracija prelazi iz klasične u trendi.

Sa 20 godina: Nosite jedan masivni prsten uparen sa opuštenim stilom – duksom, majicom, farmerkama; ili kombinujte nekoliko prstenova raznobojnih prstenova.

Sa 40 godina: Odaberite jedan prsten sa poludragim kamenom da biste naglasili večernji izgled ili opuštenu odeću

Metalna narukvica

Cartier ili Tiffany T narukvice su moderna osnova za vašu garderobu. U visokokvalitetnim performansama, izgledaju sjajno i sami i u društvu drugih narukvica i satova. U bilo kom uzrastu, izaberite koncizne modele na osnov0u svog budžeta.

U 20- im godinama: pomešajte metalne boje, slojevite osnovne narukvice sa trendi narukvicama od perli, dodajte satove sa akcentima.

Sa 40 godina: naglasite svoj status lakonskom narukvicom uparenom sa kvalitetnim satom; pažljivo mešati sa sličnim osnovnim nakitom.

Ogrlica - lanac

Od trenda do klasike? Lanci su sa nama dugo – toliko su nas potkupili svojom naglašenošću i svestranošću. Teško je zamisliti događaj gde bi takvi ukrasi bili neprikladni, pa stoga možete bezbedno kupiti lakoničnu verziju u svojoj omiljenoj boji za sopstvenu garderobu.

Sa 20 godina: Izaberite masivne lance od teških metala, pomešajte ih sa biserima ili perlicama u boji.

Sa 40 godina: nosite lančić od srednjeg ili finog plemenitog metala, pažljivo birajte nijansu metala za svoju boju kako ne biste naglasili promene vezane za uzrast (srebro i ružičasto zlato za hladni ton kože; limun zlato za topli).

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com