"Najlepša bašta Novog Sada" - Baštica u betonu

Dnevni list "Dnevnik", Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications i ovog proleća organizuju akciju "Najlepša bašta Novog Sada". Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u Novom Sadu.

Već petu godinu zaredom predstavljamo bašte na koje su naši sugrađani ponosni, te sa velikim zadovoljstvom ističemo da je tokom prethodnih godina na konkursu predstavljeno preko 200 bašti naših sugrađana.

Svi koji žele da predstave svoju baštu, to mogu učiniti do 15. juna 2023. putem mail adrese: najlepsabasta@gmail.com.

Tokom trajanja konkursa predstavićemo i posetiti sve prijavljene bašte, dok će žiri, koji čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledati sve pristigle prijave i glasati za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Danas predstavljamo baštu Janka Đenića iz Novog Sada.

Ova interesantna baštica nikla iznad pumpi za crpljenje vode imala je sreću da dođe u ruke sugrađanina Janka Đenića. Baštica u šutu i ciglicama, bez Jankove brige, odavno bi bila zapuštena u korov.

U baštici od 6,5m2 nalazi se preko dvadeset vrsta biljaka koje ulepšavaju svakodnevnicu svih stanara zgrade. Komšiluk plodove deli uz pivce i kafu i dečiju igru i zabavu. Stanari ovog kvarta saglasni su da im je ova baštica ukras i odmor za oči.

Foto: Privatna arhiva

akcijabaštica u betonucolor media communicationsdnevni list "Dnevnik"najlepsa basta novog sadanovosadska televizija