"Najlepša bašta Novog Sada" - Cvetna terasa u srcu grada

Dnevni list "Dnevnik", Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications i ovog proleća organizuju akciju "Najlepša bašta Novog Sada". Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u Novom Sadu.

Već petu godinu zaredom predstavljamo bašte na koje su naši sugrađani ponosni, te sa velikim zadovoljstvom ističemo da je tokom prethodnih godina na konkursu predstavljeno preko 200 bašti naših sugrađana.

Po predlogu sugrađana odlučili smo da ove godine produžimo konkurs, pa svi koji žele da predstave svoju baštu, to mogu učiniti do 1. septembra 2023. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com.

Tokom trajanja konkursa predstavićemo i posetiti sve prijavljene bašte, dok će žiri, koji čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledati sve pristigle prijave i glasati za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuju vredne nagrade.

Predstavljamo vam baštu penzionerke Marice Babi iz Novog Sada.

Maricu su na konkurs prijavili unuci, jer, prema njihovim rečima, terasa koji krasi cvetno šarenilo nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Marica oduvek neguje ljubav prema cveću i biljkama, pa je svoje slobodno vremena preusmerila na uređenje kutka na terasi i dvorišnom prilazu zgradi u čijem zelenilu podjednako uživaju i ostali stanari ovog kvarta.

Cvetna terasa u srcu grada, u ulici Đorđa Servickog na Grbavici, odiše mirisima sezonskog cveća i višegodišnjih biljaka koje Marica svakodnevno neguje sa mnogo pažnje i ljubavi.

Ono što je interesantno, njena terasa je podjednako šarena i cvetna tokom čitave godine.

U održavanju joj najviše pomaže suprug. Oboje su veliki ljubitelji baštovanstva koje za njih predstavlja odmor i užitak.

Foto: Privatna arhiva

akcijacolor media communicationscvetna terasa u srcu gradadnevni list "Dnevnik"konkursnajlepsa basta novog sadanovosadska televizijavredne nagrade